ZLORABA

Ljubljančan izgubil telefon, v petih urah račun za 64.000 evrov

Objavljeno 04. julij 2014 16.00 | Posodobljeno 04. julij 2014 16.00 | Piše: D. P.

Skušali bodo ugotoviti, ali je zahteva Telekoma upravičena ali ne. Operater ob tem trdi, da je izguba posledica potrošnikove malomarnosti. Telekom je tudi plačal znesek 64.000.

Zaradi pametnih telefonov mladi vse pogosteje potrebujejo bolniški dopust.

BARCELONA – Dopust v Barceloni se je za slovenskega turista G. K. sprevrgel v pravo moro. V katalonski prestolnici je izgubil telefon. Nepridipravu, ki je mobilnik našel ali pa ukradel, je uspelo zapraviti celo premoženje, poroča Delo.

Ob 12.30 poslal sporočilo

Zgodilo se je decembra lani sredi noči. Ljubljančan izginotja ni prijavil policiji, saj ni verjel, da lahko telefon dobi nazaj. Zjutraj je želel obvestiti Telekom, a je bila telefonska številka za pomoč uporabnikom ves čas zasedena. Mobilnega operaterja ni mogel priklicati niti nesrečnikov prijatelj iz Ljubljane, ki je potem ob 12.30 Telekomu poslal elektronsko pošto.

S 64 na 32 tisočakov

Drugi dan po vrnitvi v Slovenijo pa je nastal šok. V Telekomu mu niso želeli aktivirati številke. Obvestili so ga, da je v tem času nastalo med 30.000 in 60.000 evri škode. Vmes je Ljubljančan stopil na policijo, januarja pa prejel astronomski račun – 64.000 evrov. Telekom je pripravljen zavoljo zamude pri blokadi, Španci so jo javili ob 7.15, Telekom je izvedel blokado ob 8.05, priznati nekaj popusta. Kljub temu bo moral Ljubljančan plačati še 32.000!

Spremenili proceduro

G. K. se je potem obrnil še na agencijo za komunikacijska omrežja in storitve. Tam bodo skušali ugotoviti, ali je zahteva Telekoma upravičena ali ne. Operater ob tem trdi, da je izguba posledica potrošnikove malomarnosti. Telekom je tudi plačal znesek 64.000, kolikor sta zahtevala oba španska operaterja.

Je pa vmes Telekom marca spremenil proceduro načina vklopa preusmeritve klicev z mobilnih številk v tujini. Od takrat je ta storitev na voljo le na podlagi pisne zahteve uporabnika. Slaba tolažba za Ljubljančana, ki bo moral plačati 32 tisočakov ...

Deli s prijatelji