KOŠARICA STORITEV

Ljubljana prijazna do turistov s tankimi denarnicami

Objavljeno 27. september 2014 19.10 | Posodobljeno 27. september 2014 19.10 | Piše: A. K.

Slovenska prestolnica se je na testu odrezala zelo dobro.

Ljubljana je turistom prijazno mesto.

LJUBLJANA – Kakšne cene izdelkov in storitev pričakajo turiste ob obisku tuje države? Za odgovor na to vprašanje je Avto-moto zveza Slovenije v sodelovanju s partnerskimi avtomobilskimi klubi v okviru konzorcija EuroTest izvedla primerjavo cen izdelkov in storitev v 20 velikih evropskih mestih v 18 državah, med njimi pa je bila tudi Ljubljana.

Košarica izdelkov in storitev

Za primerjavo so oblikovali košarico izdelkov in storitev, ki jih običajno potrebujejo turisti v tujih mestih. Izdelke in storitve so razdelili v štiri sklope. V prvem so bile cena vódenega ogleda mesta, dnevna vozovnica za javni mestni potniški promet in vstopnice za ogled najpomembnejših zanimivosti. Drugi sklop so bile cene nekaterih izdelkov za zdravje in nego telesa, tretji cene hrane in pijače v restavraciji, četrti pa cene raznih prigrizkov in pijač, ki si jih privoščimo mimogrede.

Beograd najcenejši, Ljubljana na tretjem mestu

Na testu se je najbolje odrezal Beograd, kjer je košarica izdelkov in storitev 41 evrov, najdražja pa v Oslu, kjer je kar 153 evrov. Povprečna cena je bila 106 evrov. Drugi najcenejši je bil Zagreb, na tretje mesto pa se je uvrstila Ljubljana s 63 evri. Za zelo dragi mesti sta se izkazala tudi Pariz in London.

Z uvrstitvijo na tretje mesto je Ljubljana dokazala, da tujim obiskovalcem ne ponuja le ogleda številnih zanimivosti, temveč je v primerjavi z drugimi mesti tudi zelo prijazna do njihovih denarnic.   

Deli s prijatelji