ZAKULISJE

Ljubljana in homoseksualni lobi zrušila Stresa?

Objavljeno 01. avgust 2013 15.50 | Posodobljeno 01. avgust 2013 15.45 | Piše: T. L.

Pobili se bodo med seboj za to, kdo bo novi slovenski nadškof, po odhodu Stresa in Turnška napovedujejo viri blizu Cerkve.

Ljubljanski nadškof in metropolit Anton Stres.

LJUBLJANA – Očitno se obeta pestro dogajanje po odhodu nadškofa Antona Stresa in nadškofa Marjana Turnška, v zakulisju pa se že pripravlja hud boj za položaje. Kot piše Požareport, je bila dokončna odločitev o usodi Stresa in Turnška sprejeta že konec aprila, ko naj bi bili vatikanski uradniki prepričali o nujnosti zamenjav v Sloveniji novega papeža Frančiška. Pri tem sicer ni znano, kakšna je bila vloga Franca Rodeta, edinega slovenskega kardinala v Vatikanu, menda pa naj bi se po prihodu novega papeža – zaradi različnega cerkvenega življenjskega sloga – Rode precej umaknil na stran. Medtem ko je za Frančiška skromnost način življenja, Rode menda uživa v razkošju in prestižu, ki ga ponuja cerkveno življenje posameznikom njegovega položaja ...

Na delu lobiji: Ljubljana proti Mariboru ...

Za Stresovim padcem naj bi baje stal tudi ljubljanski lobi znotraj vrha slovenske rimskokatoliške cerkve, ki, kot piše Požar, menda nikoli ni mogel prenesti, da je štajerski nadškof Anton Stres postal vodja slovenske cerkve. In prav ta lobi je tudi najzaslužnejši za odstranitev Stresa, zatrjujejo nekateri viri blizu cerkve, česar pa vodstvo cerkve ne bo priznalo. 

... in homoseksualni lobi

Kmalu bo jasno, ali držijo informacije istih virov, ki pravijo, da se bodo pobili med seboj za to, kdo bo novi slovenski nadškof. Pri tem naj bi bilo dejavnih več različnih struj, ena od njih, tako imenovana nevidna moč (ali homoseksualni lobi) znotraj cerkve, naj bi forsirala duhovnika in glavnega urednika Družine Francija Petriča. Ta naj bi bil zdaj celo kandidat za novega slovenskega nadškofa. Sicer pa naj bi bil Petriču naklonjen tudi visoki vatikanski uradnik Mitja Leskovar. In še to: Leskovar je bil prevajalec, ko je predsednica vlade Alenka Bratušek v Vatikanu obiskala papeža Frančiška.

Kmalu bo tudi jasno, kakšna usoda čaka zdajšnja administratorja, novomeškega škofa Andreja Glavana in celjskega nadškofa Stanislava Lipovška: ali bosta po včerajšnjem burnem dogajanju v slovenski cerkvi zgolj prehodni figuri ali morda kaj več.
 

Deli s prijatelji