ODOBRITEV

Lipa z dovoljenjem za prireditve na prostem tudi za ostale konce tednov v avgustu

Objavljeno 20. avgust 2013 17.32 | Posodobljeno 20. avgust 2013 17.32 | Piše: STA, A. L.

Gostinski lokal ima sicer dovoljenje za obratovanje le do 22. ure.

Usodni kraj za tri dekleta

LJUBLJANA – Upravna enota Ljubljana bo lokalu Lipa izdala dovoljenje tudi za preostale termine javnih prireditev na prostem v avgustu. Tako dovoljenje so dobili že za pretekli četrtek in soboto.

Iz Upravne enote Ljubljana so sporočili, da bodo Lipi izdali dovoljenje, saj je prireditelj predvidel zadostne ukrepe za zagotovitev reda, varnosti življenja in zdravja udeležencev in drugih oseb, varnosti premoženja ter da prireditev ne bo ogrožala javnega prometa in predstavljala nedopustne obremenitve okolja. Lastnica Lipe Milena Zavašnik in družba Viro-tim sta sicer na pristojno policijsko postajo priglasila deset javnih prireditev Lipa Clubbing, ki bodo potekale v Clubu Lipa vse konce tedna v avgustu. Hkrati je Viro-tim zaprosil tudi za dovoljenje za prireditve na prostem, ki bi potekale istočasno na delu parkirišča ob lokalu.

Kršili so obratovalni čas

Gostinski lokal ima sicer dovoljenje za obratovanje le do 22. ure. Občina Medvode namreč Zavašnikovi ni dala dovoljenja za podaljšan obratovalni čas lokala po tej uri. Vlogo so na občini zavrnili iz več razlogov, večina pa se nanaša na dogodke iz preteklosti, kot so kršitve javnega reda in miru, motenje okoliških prebivalcev in podobno. Prejšnji teden je tako Lipo že obiskal tržni inšpektorat, ki je ponovno ugotovil kršitev obratovalnega časa. Postopek je sicer še v teku, na inšpektoratu pa napovedujejo, da bodo zaradi več dosedanjih kršitev obratovalnega časa lokala nadzore izvedli tudi v prihodnje.

Obratovanju Lipe v nočnem času ostro nasprotujejo krajani Spodnjih Pirnič in Zavrha. To so tudi potrdili na zboru krajanov 19. junija, ko je proti glasovalo 162 krajanov, za pa le dva.

Tragedija pred Lipo

Pred Lipo se je 23. decembra 2005 zgodila tragedija, ko je v prerivanju pred gostiščem množica poteptala tri najstnice. Lastnik diskoteke Robert Zavašnik, ki mu je sodišče zaradi povzročitve splošne nevarnosti dosodilo pet let zapora, ker kot organizator zabave ni poskrbel za varnost, se že štiri leta skriva pred roko pravice, pregon zoper njega pa bo kmalu zastaral.

Deli s prijatelji