SLUŽBE

Levanič: Marca 40 odstotkov več zaposlitev brezposelnih kot februarja

Objavljeno 04. april 2014 12.46 | Posodobljeno 04. april 2014 12.46 | Piše: STA, A. L.

Pretekli mesec se je zaposlilo tudi 2619 mladih, kar na mesečni ravni predstavlja 28-, na letni ravni pa 41-odstotno rast.

LJUBLJANA – V Sloveniji se je marca zaposlilo 8500 brezposelnih oseb, kar je 40 odstotkov več kot februarja in 37 odstotkov več kot marca lani, je na svojem profilu spletnega omrežja Facebook objavil državni sekretar na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Dejan Levanič. Rezultat je optimističen, je ocenil.

Težave še niso rešene

Levanič je ob ugodni zaposlitveni številki izpostavil, da se je pretekli mesec zaposlilo tudi 2619 mladih, kar na mesečni ravni predstavlja 28-, na letni ravni pa 41-odstotno rast. Samo med januarjem in marcem se je po njegovih navedbah zaposlilo 6866 mladih oziroma 26 odstotkov več kot v istem obdobju lani.

Državni sekretar je ob tem poudaril, da je rezultat optimističen, da pa težave še niso rešene. Prepričan je, da aktivna politika zaposlovanja, ki jo je oblikovalo ministrstvo za delo, daje rezultate, zato je napovedal, da bodo ukrepe nadaljevali.

»Upam pa, da v tem času postavimo gospodarstvo na noge, da bo lahko zaposlovalo na dolgi rok,« je sklenil.

Deli s prijatelji