NA KOŽO

Lepi na morje

Objavljeno 11. julij 2012 00.30 | Posodobljeno 11. julij 2012 00.29 | Piše: Domen Mal
Ključne besede: komentar

Nad kilograme z nordijsko hojo.

Domen Mal.

Ženske se že aprila kritično merijo v ogledalu, ovbe, ovbe, takale pa poleti ne morem v kopalke, jeknejo vse po vrsti in začnejo hujšati pa se mazati s kremami proti celulitu, zaradi tega se bolje počutijo, čeprav se globoko v sebi zavedajo, da so vse te pomade blažev žegen, le še en farmacevtski nateg, ki jim prazni tošelčke. Moški smo z drugačnega, bolj ležernega testa, vsaj jaz sem se komaj prejšnji teden, dva pred dopustom, pogledal v zrcalce, zrcalce, povej, kdo najlepši v deželi je tej. I, ti že ne, mi je odgovorila šajba zlobna, poglej se, kako si se poredil.

Jaz pa debel? Na 191 centimetrov imam obešenih elegantnih 120 kil, enakomerno so razporejene. No ja, takole, v profilu sem mogoče videti malce zabuhel, ampak saj vsi dobro vemo, da vsako ogledalo pokveči podobo. Samo spomnite se hiš zrcal v lunaparkih!

Potem sem še z drugih logov dobil opazke, da sem se v zadnjem času malček okrepil. Zaslišal sem ženo, ki vedno pove, kar misli. Ljubček, vate sem se zaljubila, ker si tak velik dec, me je potolažila. Pa v isti sapi dodala: Me sploh ne moti, če si ratal še malo večji.

V profilu sem videti malce zabuhel, ampak saj vemo, da ogledala pokvečijo podobo.

Znak za alarm

To je bil naposled znak za alarm. Po temeljitem razmisleku sem se odločil za drastične, vendar postopne spremembe, da mojega teleščka ne bi šok: črtal sem pivo, pustil prekajeno slanino in domače klobase ter jel pospešeno razmišljati o zadnje čase grdo zanemarjeni telesni vadbi. Ampak kateri? Zaradi poferdirbanih gležnjev ne morem teči, pri kolesarjenju me boli križ, pri pikadu, ki je sicer idealna in obče priznana rekreacija, bi kuril premalo maščob. Odločil sem se za nordijsko hojo, to je pospešeni marš ob palicah. Prijatelj, ki se s tem ukvarja že leta, nama je z ženo pokazal pravilno tehniko. Ja – ljubljena se je odločila, da ne bom samo jaz ponosni lastnik ene bolj čvrstih riti na Dolenjskem.

Tako zdaj vstajava ob pol šestih, si zaveževa superge, pograbiva palice in hajdi po kolovozih, gozdnih poteh. Od zdravja in energije kar pokava.

V ponedeljek pa na dopust, seveda s palicami in že izklesano postavo – tehtam samo še 119,5 kile. Pri čemer je treba upoštevati, da so mišice težje od špeha...

Deli s prijatelji