MINISTER NA POLICIJI

Lepa Eva spravila očeta na policijo, objavljamo kazen, ki jo je dobila

Objavljeno 08. julij 2014 15.52 | Posodobljeno 08. julij 2014 16.30 | Piše: P. J.

Eva Erjavec se je na kazen, ki jo je dobila konec januarja, pritožila, posredoval pa je tudi njen oče.

Kazen, ki jo je prejela Eva.

KRANJ – Zgodba o prekršku, v katerem je bila udeležena hčerka prvaka Desusa Karla Erjavca, se zapleta. Eva Erjavec je vložila zahtevo za sodno varstvo zoper plačilni nalog, »ker prekrška ni storila«. Na policiji pravijo, da izpisek njenih klicev prikazuje le odhodne klice, ne pa tudi dohodnih.

Opazil jo je policist v civilu

Policisti so 24. januarja ustavili Erjavčevo hčer in ji izrekli kazen z globo v višini 120 evrov, ker naj bi med vožnjo telefonirala. Pri prekršku jo je opazil policist v civilu, ki je javil kršitev drugi patrulji. Kot so policisti zapisali v opisu dejanskega stanja je »voznica med vožnjo mimo policista v civilu v desni roki držala predmet – telefon, prislonjen k desnemu ušesu, s premikanjem ustnic pa je dajala videz, da govori v napravo, prislonjeno k desnemu ušesu«.

Nekaj dni po prejemu kazni pa se je minister Erjavec odločil zadevo vzeti v svoje roke. V spremstvu varnostnikov naj bi vstopil na policijsko postajo in zahteval razveljavitev kazni za hčerko, poroča Portalplus.si.

Na pomoč hčerki

Navedbe, da je Erjavec pritiskal na komandirja policijske postaje in od njega poskušal izsiliti razveljavitev kazni, je Erjavec zanikal in dejal, da je kot pravnik le pomagal svoji hčerki. »Hčerka mi je z dokumenti dokazala, da takrat ni bilo nobenega klica, in smo napisali pritožbo zoper ta plačilni nalog. Res je, da sem jo osebno nesel. Po zakonu o upravnem postopku lahko tako pritožbo vložiš tudi osebno in prav je, da se vloži pri šefu tega organa,« je dejal Erjavec, ki je sicer po izobrazbi pravnik.

Zanikal je, da bi zahteval od komandirja ali kogar koli drugega razveljavitev kazni, to pravijo tudi na policijski postaji Kranj, kjer so dejali, da je prišel Erjavec na policijsko postajo Kranj kot občan in vlogo oddal, poroča 24ur. Zadeva je zdaj pred okrajnim sodiščem.

Eva Erjavec vztraja, da omenjenega prekrška ni storila, zahtevi za sodno varstvo zoper plačilni nalog pa je priložila izpisek telefonskih pogovorov mobilnega telefona. Na policiji pa so ob tem v obrazložitvi pojasnili, da spisek ne beleži dohodnih storitev, ampak le odhodne.

Deli s prijatelji