VREMENSKA

Ledena napoved Braneta Gregorčiča: Kakšna snežinka lahko pade do nižin

Objavljeno 26. april 2016 16.08 | Posodobljeno 26. april 2016 16.08 | Piše: Mo. S.

Zelo mrzlo bo tudi še četrtkovo jutro.

LJUBLJANA – Po mrzlem jutru se bodo nizke temperature pod vplivom polarne zračne mase nadaljevale tudi v naslednjih dneh.

Danes bo prehodno sicer manjša otoplitev, a ne izrazita. Meja sneženja se bo čez dan dvignila na približno 1300 metrov nadmorske višine, po nižinah se bodo temperature kljub hladnemu začetku dneva dvignile do 16 stopinj Celzija. Na vzhodu bo deloma jasno, krajevne padavine bodo pogostejše v severovzhodnem delu države.

Po napovedih dežurnega vremenoslovca pri Agenciji RS za okolje (Arso) Braneta Gregorčiča bomo v sredo prešli pod vpliv hladne fronte, ki bo s seboj prinesla vse pogostejše padavine, popoldne pa lahko tudi zagrmi. Veter bo z jugozahodne smeri svojo smer počasi obrnil na severno, meja sneženja pa se bo spuščala. Kot je Gregorčič povedal za Val 202, v sredo popoldne kakšna snežinka med dežjem ni izključena niti do nižin, se bo pa meja sneženja načeloma ustavila pri 700 metrih. V gorah lahko zapade tudi četrt metra snega.

Preživeti še četrtkovo jutro

V noči na četrtek se bo jasnilo, tako da četrtkovo jutro spet lahko prinese minus, v dneh do konca tedna pa bo več oblakov in s tem jutranje temperature malce višje. Nočne ohladitve ob oblakih namreč niso tako izrazite. »Če bomo po današnji slani in pozebi preživeli še četrtkove jutranje temperature, potem smo za letos zmagali,« pravi Gregorčič.

Deli s prijatelji