NAGRADNA IGRA OZIMNICA

Le rdeča pesa za njegovi dami

Objavljeno 24. oktober 2014 16.45 | Posodobljeno 23. oktober 2014 23.14 | Piše: Oste Bakal

Zadnji paket ozimnice Natureta je odromal k invalidu Franciju Debelaku.

Večina zadnje pošiljke ozimnice bo namenjena kar Franciju iz Šalamencev osebno. Foto: Oste Bakal

PUCONCI – Naključje je hotelo, da je zadnji paket ozimnice iz naše nagradne igre Ozimnica po vašem okusu res odšel na pravi naslov, in sicer stoodstotnemu invalidu Franciju Debelaku iz Šalamencev v goričkem delu Prekmurja, ki živi z ženo in hčerko. Možakarja, ki je na vozičku in brez leve noge ter s paraliziranim delom telesa ter povsem gluh, je nagrada zelo razveselila, saj se z družino težko prebijajo skozi življenje. Tako bo ozimnica zelo dobrodošla, kot nam je povedal kljub tegobam dobro razpoloženi 57-letnik. Zanj je v paketu vse odlično, edino rdečo peso bo odstopil ženi in hčerki. To je zanj tudi največja nagrada doslej, čeprav vedno pošilja različne kupone in sodeluje v drugih žrebanjih.

»Bilo je kar nekaj manjših nagrad, predvsem iz Slovenskih novic, toda zdaj sem dobil največjo nagrado. Vse bo dobrodošlo, kajti kot stoodstotni invalid prejemam, skupaj za telesno okvaro, 330 evrov pokojnine na mesec, in to za 32 let delovne dobe. Poleg tega žena prejema 140 evrov, ker skrbi zame. Ker živimo v najeti hiški, stane samo najemnina 220 evrov, in ko pokrijemo vse druge obveznosti, kot so elektrika, voda, smeti, potem je jasno, da nam za hrano ne ostane veliko. Imamo vrt, a letos je vreme veliko uničilo. Torej je ozimnica zdaj prišla na pravi naslov,« nam s pomočjo žene Milene in slušnega aparata pove prijazni možakar, ki mu dolgčas poleg reševanja križank preganja psička Bona.

Franci, ki se je v Prekmurje preselil pred 35 leti iz Velenja, je bil priden delavec, največ na železnici in na Elektru Maribor, a ga je pred petimi leti zadela možganska kap. Pred dvema letoma se je stanje poslabšalo in po razjedi na levi nogi je dobil gangreno, tako da bi že bil mrtev, če mu avgusta lani ne bi amputirali leve noge nad kolenom. Priklenjen je na invalidski voziček, a kljub temu ne tarna. Je naročnik Slovenskih novic in je pred dnevi, ko se je vrnil iz bolnišnice, poslal kar pet kuponov za nagradno igro, kar se mu je obrestovalo.

Poleg Francija Debelaka sta zadnji nagrajenki v igri za našo ozimnico Slavica Matko iz Škofje Loke in Marija Gradišnik z Uršlje gore.

Deli s prijatelji