BO ŠEL?

Lažnivi magister Leben ponudil odstop

Objavljeno 30. september 2014 15.39 | Posodobljeno 30. september 2014 15.41 | Piše: STA, P. Pa.

Ministrica je sicer priznala, da so zanjo očitki Lebnu neprijetni.

LJUBLJANA – Državni sekretar na okoljskem ministrstvu Jure Leben je po pogovoru s predsednikom vlade Mirom Cerarjem ministrici za okolje in prostor Ireni Majcen ponudil svoj odstop, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje (Ukom). Leben se, kot so zapisali, zaveda politične odgovornosti, a poudarja, da napačna uporaba naziva magister ni bila namerna.

Jure Leben se je v preteklosti namreč večkrat predstavljal kot magister znanosti, čeprav tega naziva ni nikoli pridobil. Po izobraževanju v tujini mu je bila namreč priznana druga stopnja visokošolskega izobraževanja, predstavljati bi se tako moral kot Master of Science, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske.

Leben vztraja, da napačna uporaba ni bila namerna, vendar pa se zaveda svoje politične odgovornosti in želi s svojim odstopom omogočiti nemoteno delo ministrstva in vlade, so sporočili iz Ukoma. Ob tem so dodali, da se je Leben odpovedal nadomestilu v višini treh mesečnih plač, ki mu sicer pripadajo v skladu z zakonom.

O Lebnu je sicer danes nameraval razpravljati tudi izvršni odbor SMC. Razpravo o njegovi (ne)primernosti za državnega sekretarja na vladi pa je začel prvak Desus Karl Erjavec, saj ministrica Majcnova prihaja iz kvote Desusa. Ministrica je sicer priznala, da so zanjo očitki Lebnu neprijetni.

Deli s prijatelji