(NE)SMISELNO

Lažniva tabla?

Objavljeno 02. julij 2012 12.49 | Posodobljeno 02. julij 2012 12.49 | Piše: A. L.

Iz prestolnice se turist do Bleda vozi 53 kilometrov, do Bohinja pa 81.

Veste, kaj pomeni zapisano na tabli?

BOHINJ, BLED – Na gorenjski avtocesti že lep čas stoji rjava tabla, ki kaže, da je voznik v bližini Bleda – in tudi Bohinja. Ob pogledu nanjo bi pomislili, da se bo prvi pokazal čez 6, drugi pa čez 16 kilometrov. A ni tako, pojasnjujejo pri Družbi za avtoceste RS (Dars).

To so razdalje od izvoza z avtoceste

»Dejstvo je, da so razdalje pravzaprav prave; na turističnoobvestilni tabli (rjavi) VII-I so napisane razdalje od izvoza z avtoceste, na tabli III-93 'potrditev smeri' (zelena tabla) pa od lokacije table do lokacije, napisane na tabli, kar pomeni, da je treba upoštevati tudi kilometre, ki jih moramo prevoziti po avtocesti do izvoza,« razlaga Marjan Koler z Darsa. Dodaja še, da geografsko ime Bohinj ni posamično naselje, čeprav je res, da obstaja Občina Bohinj, ki pa prav tako sega širše od na primer Ribčevega Laza in Bohinjske Bistrice.

Med Bledom in Bohinjem

Napisano verjetno zmede tudi vsakega turista, ki se, misleč, da bo pri Bohinjskem jezeru, ki je tudi na fotografiji na znaku, v kakšnih 10 minutah, a se do tja vozi kar trikrat več časa. Sicer pa se iz slovenske prestolnice po gorenjki do Bleda popotnik vozi 53 kilometrov, do Bohinja pa okoli 81, smo izbrskali na spletu. To pomeni, da je razlike med krajema slabih 30 kilometrov.

Deli s prijatelji