GRADBINEC

Lastniki družbe Primorja ‘špricali‘ skupščino o dokapitalizaciji

Objavljeno 25. april 2012 13.38 | Posodobljeno 25. april 2012 16.36 | Piše: T. L., STA

Do glasovanja o predlogu upravnega odbora Primorja o dokapitalizaciji družbe tako ni prišlo.

Vodstvo obljublja, stavke očitno ne bo

AJDOVŠČINA, LJUBLJANA – Nekdaj močna družba Primorje je v vse večjih težavah, v reševanje gradbenega podjetja pa se je vmešal tudi minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Radovan Žerjav.

Kljub drugačni napovedi pa se Primorje Holding, edini in 100-odstotni lastnik družbe Primorje, katere usoda visi na nitki, danes ni udeležil skupščine, na kateri bi lahko glasoval o predlogu upravnega odbora Primorja o dokapitalizaciji družbe. Skupščine, ki jo je sklical upravni odbor družbe, ki je želel s tem podjetju zagotoviti nekaj več kot 10 milijonov evrov svežega kapitala.

Upravni odbor je skupščino sklical s krajšim rokom od statutarno predvidenega, saj je ocenil, da le hitra odločitev skupščine omogoča pravočasno zagotovitev potrebnih likvidnih sredstev. Četudi se delničar s predlogom o dokapitalizaciji ni strinjal, bi se lahko skupščine udeležil in na njej predlagal in izglasoval nasprotni predlog, a se to ni zgodilo. »S tem bi nakazal, da želi sodelovati pri reševanju težkega finančnega stanja družbe in ohraniti družbo Primorje,« so navedli v Primorju.

Skupščino je sklical upravni odbor družbe Primorje, ki je želel s tem podjetju zagotoviti svež kapital, saj, kot so navedli, likvidnostne krize ni mogoče kratkoročno odpraviti z ukrepi poslovodstva. Po predlogu bi se osnovni kapital družbe z izdajo 1.217.187 navadnih imenskih kosovnih delnic z emisijskim zneskom 8,35 evra na delnico povečal za 10,16 milijona evrov na 16,72 milijona evrov.

 

 

Deli s prijatelji