ODLIČNO POSLOVANJE

Lastnik Novic posluje odlično in širi ponudbo

Objavljeno 20. marec 2015 16.57 | Posodobljeno 20. marec 2015 16.53 | Piše: E. N.

Izdajatelj Slovenskih novic, časopisno-založniška hiša Delo, d. d., je lani poslovala bolje od načrtovanega, je bilo izpostavljeno na današnji seji nadzornega sveta družbe.

Časnik Slovenske novice so stalnica in zvest član slovenskih domov: dnevno jih v roke vzame preko 330 tisoč Slovencev! Tudi na internetu znamo prepričati: v komaj štirih letih digitalnega obstoja smo prehiteli vso konkurenco in s 415 tisoč zvestimi bralci postali najbolj brani časopisni portal južno od Karavank.

Družba Delo je v letu 2014 poslovala bolje od načrtovanega in bolje od predhodnega poslovnega leta ter tako zmanjšala razmerje med zadolženostjo in EBITDA (dobiček pred obrestmi, davki, odpisi in amortizacijo) na 1,5.

Nadzorni svet se je seznanil tudi s poslovanjem družbe za obdobje januar–februar 2015, ki je bilo za družbo prav tako pozitivno. Predvsem na področju prihodkov od prodaje oglasnega prostora je moč zaznati pozitivni trend v primerjavi s preteklim letom.

imageNadzorniki so potrdili tudi predlagani imenovanji odgovornih urednikov – odgovorne urednice spletnega portala Mična Branke Grbin ter Andreja Jakliča za odgovornega urednika revije Pogledi in spletnega portala Pogledi.si. 

Prihaja novi portal z vsebinami za sodobne ženske

Nov portal časopisne hiše Delo Mična.si bo predstavljen predvidoma aprila in bo dodatna platforma nove blagovne znamke Mična, ki je sredi februarja letos zaživela z aplikacijo za mobilne naprave Mična (brezplačno dostopna na napravah iOS ter android) in po branosti že ruši rekorde.

Deli s prijatelji