PRIPOROČILA

Lahovnik: Nujna je operativno in programsko sorodna vlada

Objavljeno 08. januar 2012 21.45 | Posodobljeno 08. januar 2012 21.59 | Piše: M. U./STA

Za Matjaža Gantarja je obrobna tema, kaj je Janković počel na kavi s Kučanom.

Janševa selitev je velika okrepitev za šaleški lobi, v Rudarja prihaja Cristiano Ronaldo

LJUBLJANA – »Potrebujemo operativno vlado, ki bo tudi navznoter programsko sorodna, da bo imela enotno stališče, kako pristopiti h ključnim vprašanjem,« je na POP TV pojasnil svoje mnenje nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik. Predsednik upravnega odbora skupine KD Matjaž Gantar pa ocenjuje, da ima država še prostora za zadolževanje.

Kaj je treba razčistiti pred sklenitvijo koalicije?

Lahovnik ob tem poudarja, da so med gospodarskima programoma Liste Virant in Pozitivne Slovenije velike razlike. »Zoran Janković zagovarja državni intervencionizem, Gregor Virant pa umik države iz gospodarstva. In to morata razčistiti še pred sklenitvijo zakonske zveze, saj bodo čez nekaj tednov na mizi vprašanja o dokapitalizaciji NKBM in NLB,« opozarja.

Matjaž Gantar je o vmešavanju države v gospodarstvo dejal, da tovrstno vmešavanje poteka povsod, vprašanje je le, kdaj. Varčevanje je po njegovi oceni potrebno, je pa vprašanje, do kod: »Zato je pri tem potrebna neka zdrava meja.« Slovenija je sicer po njegovi oceni ena izmed manj zadolženih držav, zato ima še prostora za zadolževanje.

Za Gantarja je obrobna tema, kaj je Janković počel na kavi s Kučanom

Gantar še ocenjuje, da se v državi ukvarjamo z obrobnimi vprašanji. Tako vprašanje je med drugim po njegovi oceni tudi to, da se sprašujemo, kaj je kandidat za mandatarja Zoran Janković v času, ko je odbor za finance razpravljal o finančnem stanju v državi, počel v enem izmed lokalov z bivšim predsednikom republike Milanom Kučanom. Nekoliko drugačno mnenje o tem ima Lahovnik. Po njegovem bi bilo za mandatarja »veliko bolj primerno, da bi v tistem trenutku sedel na seji odbora za finance, kjer so govorili o ključnih vprašanjih, s katerimi se bo soočal prihodnji predsednik vlade«.

Deli s prijatelji