RAZPIS

Lahovnik: Novi šef Mercatorja bo cenejši od Messija

Objavljeno 24. april 2012 18.03 | Posodobljeno 24. april 2012 17.45 | Piše: A. L.

Za novega kandidata že imajo nekaj izbrancev, iskali pa jih bodo tudi prek javnega razpisa.

Matej Lahovnik

LJUBLJANA – Nadzorni svet Mercatorja je na pogovor za novega predsednika povabil izbrane kandidate, poleg tega pa bodo objavili tudi javni poziv. To je danes povedal predsednik nadzornikov in nekdanji gospodarski minister Matej Lahovnik, poročajo spletne Finance. Na prijave kandidatov bodo čakali do 7. maja (8. maja že začnejo razgovore), kdo pa so izbranci, pa ni želel razkriti.

Na tem mestu si želijo nekoga izkušenega: »Ne moremo si privoščiti neizkušenega menedžerja, ker je Mercator prevelik in preveč pomemben poslovni sistem.«

Cenejši od Messija

»Mercator je kot Barcelona ali Real v nogometu, novi predsednik uprave pa bo stal manj kot Messi,« je še dodal. Poleg tega je Lahovnik še povedal, da so se z zdajšnjo upravo dogovorili, da odpravnin ne bodo prejeli, saj to ni primerno za trenutne razmere. Uprava 'najboljšega soseda' ostaja v Mercatorju do 30. septembra, Lahovnik pa dopušča možnost, da kdo od zdajšnje uprave postane tudi član nove uprave.

Na vprašanje o povezovanju s Konzumom Lahovnik odgovarja, da je to vprašanje za lastnike in ne nadzornike. Sicer je povedal, da taki pogovori trenutno ne potekajo.

Deli s prijatelji