PRODAJA TELEKOMA

Lahovnik: Cerar se je začel obnašati kot premier

Objavljeno 11. junij 2015 10.35 | Posodobljeno 11. junij 2015 10.35 | Piše: Mo. S.

Minister Boris Koprivnikar meni, da je strateškost Cinvena več kot zagotovljena.

Matej Lahovnik pravi, da mora biti novemu premieru od začetka jasno kaj želi

LJUBLJANA – »Vesel sem,« je odločitev nadzornega sveta Slovenskega državnega holdinga (SDH) v zvezi s prodajo Telekoma Slovenije komentiral minister za javno upravo in podpredsednik vlade Boris Koprivnikar. Kot je povedal za Pop TV, je vesel, ker je SDH sprejel prvo ponudbo in ker je nadzorni svet sprejel tudi zavezujoče pogoje, ki »zagotavljajo strateški razvoj Telekoma in krepitev njegovega položaja«. Po njegovem z nadaljevanjem postopka prodaje ne bi smelo biti težav, čeprav je logično, da obe strani iščeta ugodne pogoje zase.

Koprivnikar meni tudi, da je premier Miro Cerar dal jasno sporočilo, ko je dejal, da prodaje ni smiselno odlašati. Ker se veliko govori o strateškosti kupca, pa minister pravi, da je ta strateškost več kot zagotovljena, saj so postavili tudi pogoje, ki zadevajo vlaganja. Želi si, da Telekom Slovenije ostane samostojna družba s sedežem v Sloveniji.

Lahovnik pa o interesnih skupinah v ozadju

Matej Lahovnik je poudaril, da je odločitev nadzornega sveta razumna, bi jo pa lahko sprejeli že pred časom. Pomembno pa je, da so poslali jasno sporočilo, da ne bodo pristajali na dodatno nižanje cene in nove pogoje, je izpostavil. »Pomembno je, da je danes Miro Cerar začel obnašati kot premier, kot nekdo, ki je dobil mandat za to, da odloča. V zadnjih tednih smo ga gledali precej neodločnega in najbrž se sam zaveda interesnih skupin, ki so v ozadju,« je še povedal Lahovnik, ki meni, da je Cerarjevo delovanje tudi pomemben signal drugim vlagateljem. Odločitev SDH pa razume v tej smeri, da se bo šele zdaj videlo, ali je Cinven resen partner ali ne. »Kajti zdaj ima on v rokah škarje in platno,« je dejal.

Meni, da so in še bodo v ozadju različne interesne mreže, ki so dolga leta izčrpavale Telekom. Zdaj pa se bo to po njegovem mnenju spremenilo, saj zasebnik ne bo dovolil, da se Telekom izčrpava s pomočjo različnih pogodb. Po njegovem je novica na neki način dobra, Cerarju pa želi, da bi tudi naprej kazal odločnost.

Deli s prijatelji