ANKETA

Lahko Violeta Tomić ogrozi Pahorja?

Objavljeno 12. januar 2015 10.21 | Posodobljeno 12. januar 2015 10.21 | Piše: STA, P. Pa.

Prazniki naj bi najbolj koristili Miru Cerarju in njegovi vladi.

LJUBLJANA – Prva letošnja raziskava javnega mnenja časnika Delo je na prvo mesto znova umestila Stranko Mira Cerarja pred SDS. S 15,5 odstotka bi zmagala SMC, sledi SDS s 13-odstotno podporo, na tretjem mestu je ZL, ki jo podpira 8,6 odstotka vprašanih. Tudi vlada je dobila nekoliko višje ocene. Najbolj priljubljen politik je še vedno Borut Pahor.

Daljše zatišje med božičnimi in novoletnimi prazniki je po navedbah Dela najbolj koristilo vladajoči stranki SMC, ki je po izgubljenem primatu po stotih dneh vladanja znova na prvem mestu. Podpora je v primerjavi z decembrom zrasla tudi SDS in ZL. Sledijo SD, NSi, SLS in Desus.

Presenečenje

Počitniški mir je koristil tudi vladi, saj so se njene ocene med prazniki nekoliko izboljšale, piše Delo. Anketiranci so ji za prvi mesec v letu dodelili precej boljšo srednjo oceno, in sicer 2,62, v primerjavi z decembrsko, ki je znašala 2,49.

Na barometru priljubljenosti politikov je še naprej vodilni Borut Pahor, čeprav je bil pri njem upad povprečne ocene največji. Na drugi strani predstavlja največje presenečenje poslanka ZL Violeta Tomič, ki se je takoj po uvrstitvi na barometer zavihtela na visoko tretje mesto.

Telefonsko anketo je za uredništvo Dela opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik med 5. in 8. januarjem na vzorcu 600 anketirancev.

Deli s prijatelji