CENE PADAJO

Kvadratni meter v Celovških dvorih manj kot 1000 evrov

Objavljeno 13. september 2013 19.23 | Posodobljeno 13. september 2013 19.23 | Piše: A. K.

Banke bodo, kot kaže, jeseni popustile pri ceni stanovanj, ki so na prodaj.

Dvori čakajo dvorjane.

LJUBLJANA – Bojan Klenovšek, stečajni upravitelj Vegrada AM, bo prihodnji teden objavil nov poziv za zbiranje nezavezujočih ponudb za nakup stanovanj v Celovških dvorih, kjer mu jih je ostalo kar 240.

Za boljša stanovanja dosegel višjo ceno

100 stanovanj je bilo prodano za povprečno ceno 1500 evrov za kvadratni meter, pri čemer gre za ceno neto površine stanovanja brez balkonov, teras, parkirnih mest in shramb. Finance še poročajo, da je za nekatera stanovanja značilna slabša funkcionalnost, zato so bila prodana tudi za manj. Za boljša stanovanja je stečajni upravitelj dobil več ponudb za isto stanovanje, tako da je lahko dosegel višjo ceno. Pri preračunu cene posameznih stanovanj se cene za kvadrat gibajo tudi pod 1000 evrov, pri tem pa je upoštevana kvadratura balkonov in teras s polovičnim količnikom.

Bodo banke popustile?

Banke bodo, kot kaže, jeseni popustile pri ceni stanovanj, ki so na prodaj. Poleg Vegradovih se bodo iz stečajev prodajala še stanovanja GPG, Konstruktorja, iProjekta, TA-BU, Lesnine Inženiringa, Ganamma in Mabre Inženiringa.

Zoran Đukić, direktor nepremičninske agencije Stoja, je povedal, da bodo stanovanja, ki jih bo mogoče kupiti za okrog 1000 evrov na kvadratni meter, šla hitro v prodajo. Tudi stanovanja do 2000 evrov na kvadratni meter na razmeroma dobrih lokacijah bo še mogoče prodati, vse nad 2000 evrov pa se bo zelo težko prodajalo, je še povedal.

Deli s prijatelji