IZSTOP

Kustec Lipicerjeva: Dobovšek ni kazal namigov v to smer

Objavljeno 01. julij 2015 20.06 | Posodobljeno 01. julij 2015 20.06 | Piše: STA, T. L.

V SMC pravijo, da ne bo več nobenih prihodov in odhodov.

Simona Kustec Lipicer.

LJUBLJANA – Vodja poslancev SMC Simona Kustec Lipicer priznava, da odhoda Bojana Dobovška iz poslanske skupine niso pričakovali. Njegovo odločitev obžalujejo, vendar spoštujejo in sprejemajo ter pričakujejo še nadaljnje dobro sodelovanje z njim. Kustec Lipicerjeva ob tem zagotavlja, da podobnih namer po odhodu ni izrazil noben drug poslanec SMC.

Poslanska skupina največje vladne stranke sedaj ostaja s 35 poslanci, enega manj ima tako tudi koalicija, ki bo odslej skupaj štela 51 poslancev.

Ne pričakujejo odmika od glasovanja

Kot je v izjavi novinarjem v DZ dejala Kustec Lipicerjeva, je Dobovšek zatrdil, da bo podprl ključne odločitve koalicije, ki so v zakonodajnem postopku, zato v SMC ne pričakujejo kakršnega koli odmika od glasovanja. S tem je vodja poslanske skupine odgovorila na vprašanje, ali je Dobovškov odhod pomemben za koalicijo.

Poslanci SMC so obvestilo Dobovška prejeli danes. Po naknadnem pogovoru z njim so se seznanili z razlogi za njegovo odločitev, ki so osebne narave, je pojasnila Kustec Lipicerjeva. S takšnim pojasnilom je odgovorila tudi na vprašanje, ali je odstop Dobovška povezan z interpelacijo proti notranji ministrici iz vrst SMC Vesni Györkös Žnidar oz. morebitno Dobovškovo podporo interpelaciji.

Glede na dosedanje delo v poslanski skupini pričakujejo, da bodo kljub Dobovškovemu izstopu z njim nadaljevali dobro sodelovanje.

Nobenih prihodov in odhodov več

Po besedah Kustec Lipicerjeve nobeden drug v poslanski skupini ni izrazil mnenja ali potrebe po izstopu in tako ostajajo skupina 35 poslancev, zavezana obljubam iz predvolilne kampanje. Prav tako se po njenih zagotovilih ne pogovarjajo o morebitnih pristopih v poslansko skupino SMC, špekuliralo se je o nekaterih poslancih iz ZaAB.

»Tovrstnih scenarijev ne delamo, ker imamo preveč vsebinskega dela v sklopu odločevalskega procesa, ki ga moramo izpeljati še pred počitnicami.«

Ker Dobovšek odhaja med nepovezane poslance, se zdaj zastavlja tudi vprašanje, ali je med poslanci pričakovati še kakšno podobno potezo in s tem morebiten nastanek nove poslanske skupine. Po besedah Kustec Lipicerjeve se o tem niso pogovarjali ne razmišljali.

Priznala pa je, da Dobovškove poteze niso pričakovali in da tudi »ni kazal namigov v to smer«.

Deli s prijatelji