NAGRADNA IGRA

Kupon poslala na mamino ime

Objavljeno 30. marec 2016 14.52 | Posodobljeno 30. marec 2016 14.54 | Piše: L. K.

Jožefa Uhan pred velikonočnim žegnom dobila paket Podravkinih juh.

DRSKA PRI NOVEM MESTU – Dvainsedemdesetletna Jožefa Uhan z Drske pri Novem mestu je bila z mislimi že pri sobotnem žegnu, ki ga imajo tradicionalno kar pri bližnji kapeli. Pa je pozvonil poštar in jo nenadoma tako presenetil s paketom 42 Podravkinih juhic, pogrinjkom in skodelo, posledico povsem srečnega naključja (in nagradne igre Podravka in Novice za polne žlice), da bi v košaro s pirhi, potico, kruhom, šunko in hrenom kmalu vtaknila kar še te instant dobrote!

Jožefa je mama Andreje, Anice, Braneta, Lovra in Jožice, prav slednja pa je bila tista zvitorepka, ki je, ne da bi Jožefa kaj vedela, poslala nagradni kupon – in to na mamino ime! Ker seveda ni prav nič vedela, je bila zato Jožefa, normalno, še toliko bolj presenečena. »Pa saj še nikoli nisem takole nič dobila!« se je Marušini, Aličini, Brinini, Anjini, Lovrovi in Filipovi babici smejalo še dolgo potem.

Smejalo se je torej Jožefi, ki je pred leti delala v mestni vrtnariji, potem pa vse do penzije gospodinjila. Upokojenki, ki je že tri leta naročena tudi na Slovenske novice, a se jim, kot je poudarila, noče zlepa odpovedati.

»To je bilo zares pravo velikonočno darilo!« ji Podravkino presenečenje še kar ni hotelo iz glave. »Ali veste, da sem eno že preizkusila,« je še dejala in se na glas spomnila še zadnjega velikonočnega omizja, ki je bilo pri Uhanovih zares prisrčno, vedro in še kako okusno.

Deli s prijatelji