OBISK

Kucler Dolinarjeva pri Gorenaku

Objavljeno 09. marec 2012 16.54 | Posodobljeno 09. marec 2012 16.54 | Piše: S. J.

Kandidatko za županjo Ljubljane skrbijo tudi droge.

Gorenak je strasten blogar.

LJUBLJANA – Skupna kandidatka SDS in NSi za županjo Ljubljane, Mojca Kucler Dolinar, se je danes sestala z ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom. Beseda je tekla o varnosti v Ljubljani in o drugih področjih, ki morajo biti za uspešno ukrepanje usklajena med državo in lokalno skupnostjo.

Redarjem dvigniti samozavest

Prav tako se nista ognila mestnim redarjem. Po mnenju Kucler Dolinarjeve so redarji nezadovoljni, zato bi jim rada omogočila dodatno izobraževanje, da bi se počutili usposobljene za izvrševanje svojih dolžnosti, predvsem pa, da ne bodo le pod pritiskom zbrati čim več denarja v mestno blagajno.

Treba bo spodbujati večje sodelovanje organov z vrtci in s šolami in tako najmlajše osveščati tudi o področju varnosti.

Tako za Kucler Dolinarjevo kot Gorenaka je pomemben predvsem 21. člen Zakona o policiji, ki za zagotavljanje varnosti spodbuja sodelovanje med policijo in organi lokalnih skupnosti. Redarstvo in policija morata meščanom dajati občutek varnosti in ne le občutka, da polnita državno blagajno.

Ljubljančane skrbijo droge

Kandidatko skrbita tudi preprodaja in uživanje drog, na katero so jo opozorili Ljubljančani. Gorenak je obljubil aktivno sodelovanje tudi na tem področju.

Deli s prijatelji