NOV POLOŽAJ

Kucler Dolinarjeva ni županja, je pa nova načelnica UE Ljubljana

Objavljeno 08. marec 2013 15.24 | Posodobljeno 08. marec 2013 15.24 | Piše: T. L.

Minister Černač je imel lahko delo, pravijo na MPJU: na razpis se je prijavilo pet kandidatov, natečajna komisija je tri ocenila kot neprimerne, eden od dveh preostalih kandidatov pa je od kandidature odstopil.

Mojca Kucler Dolinar.

LJUBLJANA – Minister za infrastrukturo in prostor, ki opravlja tekoče posle, Zvonko Černač, v okrnjeni Janševi ekipi pa je pooblaščen tudi za vodenje resorja za pravosodje in javno upravo (MPJU), je za načelnico ljubljanske upravne enote imenoval državno sekretarko na pravosodnem ministrstvu Mojco Kucler Dolinar, poroča današnji Dnevnik. O imenih so bili na MPJU sicer molčeči, so pa pojasnili, da se je na razpis prijavilo pet kandidatov: natečajna komisija je tri ocenila kot neprimerne, eden od dveh preostalih kandidatov pa je od kandidature kasneje odstopil. »Minister tako ni imel težke odločitve,« poudarjajo na MPJU in dodajajo, da je zdajšnji načelnik upravne enote Ljubljana že avgusta lani izpolnil pogoje za upokojitev.

Naj spomnimo: bivša ministrica za visoko šolstvo iz vrst NSi je na volitvah za župane občin leta 2012 v Ljubljani kandidirala kot kandidatka NSi s podporo SDS. Na funkciji državne sekretarke pa naj bi si jo menda bolj kot njena stranka zaželel sam premier Janez Janša.

Deli s prijatelji