TRŽNICA

Kucler Dolinarjeva: Ne smemo si privoščiti gradbene jame

Objavljeno 02. marec 2012 19.05 | Posodobljeno 02. marec 2012 19.05 | Piše: S. J.

Kandidatka za županjo ostro nasprotuje nadaljevanju del na tržnici.

Mojca Kucler Dolinar se bo na lokalnih volitvah potegovala za mesto županje Ljubljane.

LJUBLJANA – »Vsa dejanja, ki se opravljajo brez ustrezne dokumentacije, pomenijo metanje denarja skozi okno,« so v izjavi za javnost, na čelu z Mojco Kucler Dolinar kot kandidatko za županjo Ljubljane, zapisali v Novi Sloveniji (NSi). Njihova izjava je odziv na včerajšnjo odločitev ministrstva za infrastrukturo in prostor, ki je razveljavilo gradbeno dovoljenje za garaže pod tržnico.

Ministrstvo je ugodilo pritožbi devetih posameznikov in Nadškofije Ljubljana ter razveljavilo gradbeno dovoljenje za garaže pod tržnico, rekonstrukcijo Mahrove hiše in ureditev Vodnikovega trga. Zadevo je vrnilo Upravni enoti Ljubljana - izpostava Center, ki bo morala o dovoljenju odločati znova.

Poziv k ustavitvi del na tržnici

Kucler Dolinarjeva je zaradi novih okoliščin in dejstva, da je bilo pritožbam glede gradbenega dovoljenja ugodeno, javno pozvala k ustavitvi del na tržnici, saj gre po njenem mnenju za poseg v izjemno pomemben arhitekturni in kulturni spomenik.

Le kaj si bomo mislili turisti?

Kandidatka NSi in SDS pa ima pomisleke tudi zaradi prihajajoče turistične sezone: »Bliža se tudi turistična sezona, zato si Ljubljana, če želi biti najlepše mesto, v svojem najlepšem delu ne sme znova privoščiti gradbene jame.«

Deli s prijatelji