PROVOKACIJA

Kucler Dolinarjeva: Mestna oblast zopet kaže mišice

Objavljeno 05. marec 2012 18.51 | Posodobljeno 05. marec 2012 18.55 | Piše: S. J.

V boju za ohranitev tržnice sta moči združili Kucler Dolinarjeva in Kuriličeva.

Mojca Kucler Dolinar se bo na lokalnih volitvah potegovala za mesto županje Ljubljane.

LJUBLJANA – »Arheološke raziskave na ljubljanski tržnici so v tej situaciji nedopustne. Predvsem zato, ker se za njimi skrivajo drugi nameni,« sta bili danes na novinarski konferenci enotni Mojca Kucler Dolinar, ki bo na nadomestnih volitvah za županjo Ljubljane zastopala stranki SDS in NSi, ter Marinka Kurilič, predstavnica iniciative Tržnice ne damo.

Gre za provokacijo

Kucler Dolinarjeva, ki že dlje časa nasprotuje gradnji garaže pod osrednjo ljubljansko tržnico, je opozorila, da so se dela začela le nekaj dni po ugoditvi pritožbi zoper gradbeno dovoljenje za garažno hišo pod tržnico. Tako Kucler Dolinarjeva kot Kuriličeva pravita, da gre za očitno provokacijo in izkazovanje moči mestne oblasti. 

»Ljubljano dnevno siromašimo za svežo, zdravo hrane, saj nihče noče kupovati ob gradbenih jamah.«

Akcija povzroča praznjenje mestnega jedra

»Osrednja tržnica je dobro delujoč, tržni prostor in je stičišče Ljubljančanov. Gre še za eno od samovoljnih akcij, ki povzročajo praznjenje mestnega jedra. Poslovne prostore zapuščajo mali obrtniki, trgovine s hrano, drobnimi pripomočki za dom,« pravi Kucler Dolinarjeva. Trdi, da ni dopustno, da se trgovce in podjetnike podi iz mesta, predvsem zaradi tega, ker naj bi Ljubljana zrasla prav na njih. Zaradi gradbenih jam pa smo, je še prepričana, prikrajšani predvsem Ljubljančani: »Ljubljano dnevno siromašimo za svežo, zdravo hrano, saj nihče noče kupovati ob gradbenih jamah.«

Skrbijo jo Plečnikove arkade

Kuriličeva je med drugim poudarila dolgoletno dobro sodelovanje s kandidatko v boju proti skrunitvi kulturnega spomenika. Zavrnila je očitke, da gre za politično odločitev, saj je bilo treba za nedavno odločitev zoper gradbeno dovoljenje proučiti ogromno strokovnega gradiva. Prepričana je, da sta projekta garažne hiše pod Kongresnim trgom in stanovanjskega objekta Tribuna na Prulah odgovorna za mnoge razpoke na okoliških hišah. Ravno tako kot tem hišam pa bi se po njenem mnenju lahko pisalo Plečnikovim arkadam na tržnici.

Deli s prijatelji