VOLITVE

Kucler Dolinarjeva bi v Ljubljani imela tramvaj

Objavljeno 01. marec 2012 14.12 | Posodobljeno 01. marec 2012 14.12 | Piše: P. J., STA

Kandidatka za županjo Jankoviću očita nerazsodno ravnanje.

Mojca Kucler Dolinar se kot edina kandidatka poteguje za županski stolček.

LJUBLJANA – Skupna kandidatka NSi in SDS za županjo Ljubljane Mojca Kucler Dolinar v intervjuju za Demokracijo ocenjuje, da podražitve potniškega prometa niso pravi ukrep za reševanje težav, ampak je treba na javni prevoz privabiti več ljudi. To bi storila tudi s tramvajem, za katerega bi sicer odločitev sprejela še v tem mandatu.

Jankovićeve napake

Glede investicij v slovenski prestolnici Kucler Dolinarjeva ocenjuje, da so nekatere bistvene obtičale, čeprav jih Ljubljana nujno potrebuje. Pri tem izpostavlja objekt za predelavo odpadkov, za katerega je bilo že »pripravljeno 77 milijonov evrov evropskih sredstev«, kanalizacijsko omrežje, kjer se z gradnjo zamuja, in posodabljanje potniškega prometa.

Nedavna podražitev potniškega prometa v Ljubljani za 50 odstotkov je bila po njeni oceni napaka, ki se »že kaže pri zmanjševanju števila potnikov. Teh je bilo januarja letos za okoli pet odstotkov manj kot leta 2011.«

Za privabljanje teh potnikov po njeni oceni Ljubljana potrebuje predvsem hitro krožno linijo na notranjem in zunanjem obroču. »Samo če se bo prevoz z avtobusom časovno in finančno izplačal, se bodo Ljubljančani odločili zanj,« pravi. Glede tramvaja pa dodaja, da bi sama odločitev zanj sprejela še v tem mandatu.

Ljubljana je predraga

Garaža pod osrednjo ljubljansko tržnico se Kucler Dolinarjevi zdi nesprejemljiva in kaže na še eno »nerazsodno ravnanje dosedanjega župana Zorana Jankovića«. Proti graditvi garaže so po njenem mnenju arheološki, arhitekturni, tehnični, pa tudi okoljevarstveni razlogi. »Poleg tega je odprta vrsta pravnih in finančnih vprašanj,« pravi.

Med prioritetami svojega programa izpostavlja boljšo urejenost kolesarskih stez, boljšo organizacijo prometa v mestu, odpiranje mesta podjetniškim pobudam, gradnjo univerzitetnega dela NUK in oddajo praznih poslovnih prostorov po minimalni ceni. Opozarja namreč, da ima občina še vedno več kot 100 praznih poslovnih prostorov in da Ljubljana postaja predrago mesto, da se ne sme več zadolževati in da je bilo premalo narejeno pri črpanju evropskih sredstev.
 

Deli s prijatelji