ŽUPANSKO

Kucler Dolinar: Jankovića lahko kaznujejo le volivci

Objavljeno 06. marec 2012 19.23 | Posodobljeno 06. marec 2012 19.24 | Piše: P. J.

Kandidatka za ljubljansko županjo pravi, da je Janković s sredstvi MOL razpolagal nepregledno in nepošteno.

Kucler Dolinarjeva je kritična do Jankovićevega načina dela.

LJUBLJANA – »Zoran Janković je s štirimi milijoni evrov iz mestne blagajne ravnal nepregledno in nepošteno po načelu 'malo meni, malo tebi',« je v izjavi za zapisala Mojca Kucler Dolinar, kandidatka za županjo Ljubljane.

Vedno več dokazov

Poročilo Računskega sodišča o poslovanju Mestne občine Ljubljana pri prodaji in menjavi zemljišč je označila za še enega v vrsti dokazov o nepoštenem delu nekdanjega ljubljanskega župana in ponovnega kandidata za župana Zorana Jankovića. »Glede na poročilo lahko sklepamo, da je nekdanji župan z zemljišči ravnal, kot mu je narekoval trenuten 'notranji signal'.«

Ga bodo volivci kaznovali?

»Hvala računskemu sodišču, da ni mnenja podalo šele po volitvah. Mislim, da se bodo volivci tako na prihajajočih volitvah lažje odločili,« je prepričana. »Žal naša zakonodaja ne omogoča, da bi računsko sodišče zoper storilce kar koli ukrenilo, zato lahko njihovo kriminalno obnašanje kaznujejo le volivci,« je dejala Kucler Dolinarjeva.

Na zadnji februarski seji je mestni svet, v katerem ima Janković prepričljivo večino, dal županu dodatna pooblastila za razpolaganje z nepremičninami.

Deli s prijatelji