ZAHTEVA ZA POPRAVEK

Kučanova hči zanika vpletenost v preiskave proti Jankoviću

Objavljeno 10. oktober 2012 14.21 | Posodobljeno 10. oktober 2012 15.05 | Piše: E. N.

Ana Kučan pravi, da kriminalistov v njenem biroju ni bilo, zato tudi niso mogli najti kronskega dokaza proti županu Jankoviću.

Dr. Ana Kučan – njen biro je zagotovo v zadregi, ker ne dobi plačila za stožiški projekt

»Kriminalistov ni bilo na sedežu Studia AKKA,« je v zahtevi za objavo popravka, ki jo je naslovila na uredništvo Novic, izpostavila krajinska arhitektka in profesorica Ana Kučan, v javnosti bolj znana kot hči Milana Kučana in nekdanja intimna partnerica sindikalista Branimirja Štruklja.

Pisanje se nanaša na nedavno obsežno kriminalistično akcijo, ki je potekala pri družini ljubljanskega župana Zorana Jankovića v zvezi z domnevnimi nepravilnostmi pri projektu gradnje športnega parka Stožice. Po pisanju medijev naj bi kriminalisti enega kronskih dokazov za nepravilnosti našli prav v biroju AKKA. Dokument naj bi dokazoval, da je bil Grep za izvajalca izbran, še preden se je končal mednarodni razpis.

Biro takih dokumentov nima

»V spornem članku je zapisano, da "naj bi preiskovalci te podatke našli v podjetju AKKA, ki je v lasti Ane Kučan. /.../ Dokumenti naj bi dokazovali, da je projekt vnaprej dobil Grep." Takšen zapis je neresničen in grobo krši ugled in moje dobro ime ter ime družbe Studio AKKA,« je zatrdila Kučanova.

»Kriminalisti dokumentov, ki naj bi dokazovali, da je projekt Stožice vnaprej dobil Grep, sploh ne bi mogli najti, ker takih dokumentov v Studiu AKKA ni. Studio AKKA je vedno deloval v skladu z zakonom«, še dodaja Kučanova.

Kako se je Kučanova sploh znašla v zgodbi z Grepom?

image

Ana Kučan je priznana slovenska krajinska arhitektka. Njen Studio AKKA (gre za okrajšavo naziva Ana Kučan Krajinska Arhitektura) je sodeloval pri nastajanju športnega parka Stožice, saj so mu zaupali ureditev parkovne zasnove oziroma zunanjih površin (fotografija na levi strani, vir: akka.si).

V letih 2009 in 2010 je Kučanova od ljubljanske občine sicer dobila za dobrih 40 tisoč evrov naročil. Najprej konec leta 2009, ko je za projektno dokumentacijo za Plečnikov vrt prejela 15 tisoč evrov, 24 tisoč evrov pa je prejela leta 2010.

Zahtevo za objavo popravka objavljamo v celoti [PDF].

Deli s prijatelji