RAZKOL

Kučana je zapustila Nevenka Črešnar Pergar

Objavljeno 14. marec 2012 11.58 | Posodobljeno 14. marec 2012 11.58 | Piše: T. L.

Za razkol kriva Pahor in Türk, finančne težave, ali kaj trejega?

Danilo Türk in Milan Kučan.

LJUBLJANA – Milan Kučan naj bi razmišljal o zaprtju društva Forum 21, o pobudi, da bi delovanje društva zamrznili, pa so člani razpravljali na srečanju v ponedeljek zvečer, poročajo Finance. Kot trdi eden od virov, so na sestanku sklenili, da bodo delo nadaljevali, o dogajanju na srečanju pa uradnega pojasnila Finance z društva niso prejele. Da se je na srečanju dogajalo marsikaj, priča tudi informacija, da je Kučana zapustila ena od njegovih najtesnejših sodelavk, sekretarka društva Nevenka Črešnar Pergar, ki je to funkcijo opravljala zadnjih šest let. Njeno ime sicer še vedno najdemo na spletni strani društva, je pa za časnik potrdila, da društvo tudi zapušča kot članica. 

Društvo v rdečem

Naj bi pa društvo Forum 21 pestile tudi finančne težave, še poročajo Finance. Lani so že priznali, da imajo težave s plačevanjem članarine (ki znaša 100 evrov),  leto 2010 pa so ob 38.222 evrih prihodkov imeli 41.106 evrov stroškov, izhaja iz letnega poročila. 

Za razkol kriva Pahor in Türk?

Kot poroča Požareport, naj bi bila pobuda o zamrznitvi delovanja društva posledica razkola med člani in povezana tudi s predsedniškimi volitvami in kandidatom, ki bi ga Forum 21 v predsedniški dirki podprl. Člani naj bi Kučanu zamerili, da je že začel pripravljati predvolilno kampanjo za aktualnega predsednika republike Danila Türka, čeprav še ni jasno, ali se bo v predsedniško tekmo spustil tudi Borut Pahor. Če bi se Pahor odločil za kandidaturo – Požar navaja njegove besede, da so možnosti za kandidaturo 65 : 35 –, naj bi se zgodil še zadnji spopad na levici med Kučanom in Pahorjem, podoben, kot se je zgodil pred letošnjimi državnozborskimi volitvami, ko je Kučan podprl Zorana Jankovića.

Deli s prijatelji