BOJAZEN

Kučan svari pred posledicami kongresa PS

Objavljeno 23. april 2014 20.34 | Posodobljeno 23. april 2014 20.34 | Piše: STA, Mo. S.

Nekdanji predsednik države Milan Kučan pravi, da posledic kongresa ne bo čutila le stranka, temveč vsi prebivalci Slovenije.

Milan Kučan.

ZAGREB, LJUBLJANA – Nekdanji slovenski predsednik Milan Kučan bo danes prvi gost na pogovornih večerih, ki jih bodo organizirali v Slovenskem domu v Zagrebu.

Posledice za vse državljane

Pred prihodom v hrvaško prestolnico je ocenil, da bi lahko petkov kongres Pozitivne Slovenije (PS) imel posledice ne le za stranko, temveč za vse prebivalce Slovenije. Na vprašanje, ali lahko komentira dogodke v PS pred petkovim kongresom stranke, je odgovoril, da je razumljiv interes za izid dogodka.

»So trenutki, ko je treba interes države postaviti pred strankarske in osebne interese, ne da bi tem interesom odrekali legitimnost. S tem, ko je Pozitivna Slovenija prevzela vodenje vlade in upravljanje države sredi politične krize, tudi odločanje o njenem vodstvu daleč presega zgolj notranja strankarska razmerja in vprašanje prihodnosti stranke. Posledic ne bo nosila le stranka, ampak vsi, ki v Sloveniji živimo,« je odgovoril.

Zaupa v modrost in odgovornost

Kot je dodal, izid kongresa razkriva negotovost in bojazen ljudi pred morebitno novo politično krizo. »Verjamem, da je v stranki dovolj modrih in odgovornih ljudi, ki bodo to razumeli in dali prednost skrbi za skupno dobro in politični stabilnosti, potrebni za izhod iz krize,« je še dejal.

Deli s prijatelji