BRATANIČ

Krško nuklearko bo nadzoroval miličnik Martin

Objavljeno 11. december 2012 17.40 | Posodobljeno 11. december 2012 17.39 | Piše: S. U.

Le kaj imajo skupnega pogledi osnovnošolske mladine na delo policista in energetika?

Martin Bratanič.

KRŠKO – V Posavju še vedno odmeva novica, da bo nadzornemu svetu družbe GEN predsedoval najtesnejši sodelavec Andreja Vizjaka Martin Bratanič. SDS si je namreč z razširitvijo akta o ustanovitvi družbe omogočila, da lahko dolgoletnega direktorja Gen Energije Martina Novšaka kadar koli zamenjajo. Spomnimo, po novem velja, da se direktorja družbe lahko odstavi iz kakršnih koli razlogov in ne zgolj iz krivdnih.

Eden najuspešnejših kadetov svoje generacije

V lokalnem mediju, imenovanem Posavski obzornik, pa o Brataniču najdemo veliko zanimivih dejstev. »Martin Bratanič je bil po osnovni izobrazbi miličnik in – kot vedo povedati njegovi vrstniki – eden najuspešnejših kadetov svoje generacije. Nato je ob delu študiral na Visoki varnostno-policijski šoli v Ljubljani in leta 1993 diplomiral z nalogo Pogledi osnovnošolske mladine na delo policista. Med drugim je bil pomočnik komandirja PM v Brežicah, vodja oddelka za notranje zadeve na UE Krško ter direktor Valvasorjevega raziskovalnega centra, v okviru katerega je leta 2000 dal pobudo za Univerzo jugovzhodne Slovenije s sedežem v Kostanjevici na Krki,« so zapisali v omenjenem časopisu.

Od LDS do Vizjaka

Velja tudi omeniti, da je veljal za kader eldeessa, da ga je gospodarski minister Vizjak v času prejšnje Janševe vlade imenoval za vodjo svojega kabineta, po krajšem delu v brežiškem Kovisu pa so ga posavske občine leta 2010 imenovale za direktorja regijske razvojne agencije. Bratanič je trenutno tudi član izvršnega odbora SDS v Brežicah.

Družba GEN Energija je sicer tudi lastnik slovenskega dela NEK.

Deli s prijatelji