HUDA KAVALIRSKA KRI

Križanič se je zaradi ženske počil s Šircljem

Objavljeno 10. februar 2015 16.27 | Posodobljeno 10. februar 2015 16.30 | Piše: T. L.

Finančni trojček: v bran Mateji Vraničar pred Andrejem Šircljem je stopil njen bivši šef Franc Križanič.

LJUBLJANA – Da so davčne blagajne vroča tema, kaže tudi seja odbora za finance in monetarno politiko, kjer že od 9. ure razpravljajo o uvedbi davčnih blagajn.image Tik pred poldnevom, okoli 11,45, pa je v razpravi zavrela tudi kri: nekdanji minister Franc Križanič je nekdanjega državnega sekretarja Andreja Širclja napadel, da je nevljuden, češ da vseh podatkov, ki jih Šircelj glede sive ekonomije zahteva 'tu in zdaj' od državne sekretarke Mateje Vraničar, ta ne mora podati zdaj, ampak šele pozneje. Šircelj namreč z odgovori Vraničarjeve (obseg sive ekonomije, opravljeni nadzori, izrečeni ukrepi ...) ni bil zadovoljen in je znova zahteval absolutne podatke. 

Ob tem je protestiral Križanič in vpadel Širclju v besedo. Sledil je kratek besedni pingpong. Šircelj je nato dejal, da če Križaniču popuščajo živci ob zahtevanih podatkih, je to njegova težava. »Menim, da nisem nevljuden, sem pa zahteven,« dodaja Šircelj. 

Umiril se je tudi Križanič in dejal, da se je »gospod opravičil in da je zadeva zdaj urejena«. Znova se je oglasil Šircelj in podal »predlog, da se Križanič ne ukvarja z mano«. Dodaja, da je izrazil le dvom in da mu tega Križanič ne more preprečiti. 

Nato pa so se strasti umirile in zbrani so se znova posvetili vsebini, ki jih je združila – davčnim blagajnam.

Deli s prijatelji