IZPOVED

Kriminalistka: »Maščujejo se mi podkupljeni kolegi!«

Objavljeno 06. september 2011 20.07 | Posodobljeno 07. september 2011 09.00 | Piše: Boštjan Celec

Maja Tanasić: »Nisem skrivala morilca kresniške poštarice!«

Goršek napoveduje ukrepe

LJUBLJANA – Če drži zapisano v pismu, ki je priromalo na naslov generalnega direktorja slovenske policije Janka Gorška, potem razkrivamo le še eno potrditev sumov, da v svetu naših žena in mož postave marsikaj hudo smrdi.

O odnosih med njimi, domnevnem mobingu policijskih vrhov do podrejenih in še o marsičem so se razpisali, ne pa tudi podpisali pod anonimno pismo, ki so ga končali z besedami: »Zaposleni na Policijski upravi Ljubljana se sodelavki Maji Tanasić opravičujemo, saj nam ni vseeno ...«

Kriminalistka ščitila kriminalca


Maja Tanasić je stara 30 let, po poklicu je kriminalistka, opis njenih nalog na PU Ljubljana je raziskovanje kaznivih dejanj. Niti črke pa ni o tem, da v delokrog tega plemenitega poklica spada tudi skrivanje storilca, ko ta zagreši umor.

Začelo se je 21. junija letos, na kresniški pošti se je zgodil nezaslišan zločin. Lahka tarča neurejenih varnostnih razmer na slovenskih poštah in dveh okrutnih moških je postala 52-letna uslužbenka Anica Likovič. Z belim golfom sta se pripeljala pred pošto. Najprej je vstopil prvi in plačeval položnice, drugemu nakazal, da je zrak čist, in vkorakal je tudi ta. Z enim strelom iz pištole je hladnokrvno umoril Likovičevo. Ukradla sta 1600 evrov, nato jo je vzelo junijsko popoldne.

Izkušeni kriminalisti so kmalu ujeli plačevalca položnic, 24-letnega Ljubljančana Denisa Softića. Izgovoril je ime strelca. Stekel je velelov za 26-letnim Litijčanom Blažem Ereizom, ki so ga malce neprevidno celo priklicali na telefon in povabili na informativni pogovor, najverjetneje pa je prav zaradi tega klica izginil, kot bi se vdrl v zemljo. Dva dni pozneje so ga le ujeli v spektakularni akciji v bližini ljubljanske železniške postaje.

 

VEČ V TISKANI IZDAJI SLOVENSKIH NOVIC: Kdo je plezal k njej?

Deli s prijatelji