STADION

Kriminalisti v pisarni Borisa Popoviča

Objavljeno 16. april 2012 11.48 | Posodobljeno 16. april 2012 12.49 | Piše: D. P., I. U., S. J.
Ključne besede: Boris Popovič

Lotili so se preiskave domnevno spornih poslov pri obnovi stadiona Bonifika.

Boris Popovič.

KOPER – Po poročanju našega koprskega dopisnika se je na Mestni občini Koper (MOK) okoli devete ure začela preiskava. Osem kriminalistov je zapečatilo pisarno župana Borisa Popoviča.

Zaradi gradnje stadiona?

Preiskava še vedno poteka, poleg občine pa so kriminalisti pod drobnogled vzeli tudi prostore Športne zveze Koper in koprsko Hypo Leasing banko. Finance pišejo, da naj bi kriminalisti preiskovali dokumentacijo v zadevi Stadion. Šlo je za gradbeni projekt, kjer je imelo glavno vlogo podjetje Stavbenik (v lasti Primorja), podizvajalec del pa je bila družba Grafist, katere lastnik je Ante Guberac. Ta velja za moža iz ozadja, ki vodi in financira koprski nogometni klub. Sporna naj bi bila predvsem gradnja novih tribun, za katere je kredit odobrila banka Hypo.

Tri hišne preiskave

S PU Koper so nam sporočili: »Kriminalisti danes v Kopru izvajajo tri hišne preiskave, in sicer zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve uradno pregonljivih gospodarskih kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic.« Več podatkov še niso razkrili.

Popovičev odvetnik Aleksander Čeferin je povedal: »To je neka čudna praksa. Prvič v življenju se mi je zgodilo, da preiskovalna sodnica ni soglašala s hišnimi preiskavami, ki jih je predlagalo tožilstvo. Da se preiskave opravi, je odločil tričlanski senat koprskega okrožnega sodišča, kar je v slovenskem pravnem redu redkost.«

Deli s prijatelji