PREISKAVA

Kriminalisti pri Kalohu iščejo žvižgača s tožilstva

Objavljeno 17. januar 2014 12.12 | Posodobljeno 17. januar 2014 13.45 | Piše: P. J.

Zanima jih, kdo je Kalohu predal dokumenta za objavo afer Fišergate 1 in Fišergate 2.

LJUBLJANA – Kriminalisti so danes zjutraj obiskali sodelavca in novinarja portala Politikis Dejana Kaloha in ga pridržali, poroča Reporter. Policiste zanima žvižgač s tožilstva, ki je Kalohu predal dokumenta za objavo afere Fišergate 1 in Fišergate 2. S hišno preiskavo naj bi skušali najti informatorja portala, ki da prihaja s tožilstva.

Da so kriminalisti na domu Dejana Kaloha, je po telefonu potrdil tudi Kaloh. Kot poročajo, naj bi trenutno čakali na dve priči in odvetnika, ki bodo prisotni pri preiskavi.

Politikis je konec novembra objavil izvedbo finančne preiskave, v kateri Stanislav Pinter preganja že pokojnega Jožeta Zagožna in Janeza Janšo, ker naj bi imela v lasti za več kot 50.000 evrov nezakonito pridobljenega premoženja. Dokumenti so razkrivali, da je vrhovno tožilstvo instrument politike in da Boštjan Škrlec zalaga z dokumenti novinarja komercialne televizije.

Žvižgač je razkril, da bo predsednik senata v zadevi Patria na drugi stopnji zelo verjetno Milan Štrukelj, ki je enako zanesljiv človek kot Jernej Potočar, omenil pa naj bi bil tudi, da se na tožilstvu pripravlja diskreditacija predsednika Boruta Pahorja.

Deli s prijatelji