PREISKAVA

Kriminalisti ovadili poslovneža Darka Horvata

Objavljeno 11. julij 2015 00.00 | Posodobljeno 11. julij 2015 00.02 | Piše: STA, Ma. F.

Čeprav Horvat, ki trenutno živi v Londonu, ne poravnava dolgov do slovenskih bank, naj bi v Angliji veljal za pravega bogataša.

CELJE – Celjski kriminalisti so po neuradnih informacijah Pop TV kazensko ovadili enega najbogatejših slovenskih poslovnežev Darka Horvata. Razlog naj bi bilo neplačilo kreditov za skoraj 20 milijonov evrov, zaradi česar ga je ovadila Banka Celje, ki je odobrila kredite njegovi družbi Aktiva Naložbe.

Horvatova družba Aktiva Naložbe naj bi leta 2010 pri Banki Celje dobila tri kredite v skupni vrednosti skoraj 20 milijonov evrov. Ker niti Aktiva niti ostale družbe, ki so kot poroki in plačniki jamčile za poplačilo obveznosti, dolga niso poravnale, je banka po neuradnih podatkih ovadila štiri poslovneže in štiri podjetja zaradi poslovnih goljufij ter preslepitve pri pridobitvi posojila.

Po neuradnih podatkih naj bi banka ovadila tudi takratnega izvršnega direktorja Aktiva Naložbe Andreja Ručigaja in dva zastopnika nizozemskih družb, ovadili pa naj bi tudi vse vpletene in poslovno povezane družbe. Banka je namreč poskušala unovčiti njihove menice v nizozemski banki, a tam niso več imeli odprtih računov.

Čeprav Horvat, ki trenutno živi v Londonu, ne poravnava dolgov do slovenskih bank, naj bi v Angliji veljal za pravega bogataša. Tamkajšnji mediji njegovo premoženje ocenjujejo na več kot 200 milijonov evrov.

Kriminalistična preiskava še ni končana, še poroča Pop TV.

Deli s prijatelji