NEUSPEŠNO

Kriminalisti ostali brez za Jankovića spornih dokumentov

Objavljeno 28. september 2013 20.25 | Posodobljeno 28. september 2013 20.25 | Piše: S. N.

Direktor podjetja Profan Jože Tišlar podrobnosti poslovanja in povezav z Grepom ne želi razkrivati, njegov odvetnik pa trdi, da so pripravljeni razkriti vso dokumentacijo.

MARIBOR – Kriminalisti so včeraj ostali brez dokumentacije podjetja Profan. Zadeva ne bi bila tako odmevna, če ne bi njegovo hčerinsko podjetje Profan Plus Projektenwicklung GmbH bilo četrtinski lastnik Grepa. Ta je finančno neuspešno gradil stadion in dvorano Stožice.

Sporni dokumenti

Po štajerski prestolnici se je nekaj dni govorilo, da prihajajo kriminalisti, ki bodo v svoje roke dobili za Zorana Jankovića obremenilno dokumentacijo. A se to ni zgodilo. Svoj prihod so nekajkrat prestavili, vodstvo podjetja in novinarji pa so se po nekaj urah čakanja lahko razšli.

Vpleten Jankovićev šofer

Kot je že pred časom poročal Pop TV, pa naj bi posle v ozadju Profana vodilo podjetje Vehere, katerega direktor je Damijan Robnik in prav on naj bi imel vsaj 20 map z vso dokumentacijo poslov Grepa. V njej naj bi bile tudi podrobnosti spornih poslov nekdanjega Jankovićevega osebnega voznika Antona Orkiča. Ta naj bi prek podjetja Kofetek, d. o. o., vsaj dve leti prejemal provizije za iskanje najemnikov v trgovskem središču Stožice, ki ni bil nikoli dokončano.

Direktor podjetja Profan Jože Tišlar podrobnosti poslovanja in povezav z Grepom ne želi razkrivati, njegov odvetnik pa trdi, tako sklene 24ur.com, da so pripravljeni razkriti vso dokumentacijo. Če bodo kriminalisti le prišli.

Deli s prijatelji