PREISKAVA

Kresalovi in Senici milijonske provizije?

Objavljeno 10. julij 2013 14.55 | Posodobljeno 11. julij 2013 11.29 | Piše: S. N.

V letih 2007 in 2008 naj bi bili za posredovanje pri prodaji Delamarisa na račun Kresalove padli trije milijoni evrov, na račun Mira Senice pa 1,2 milijona evrov.

Na koruzi živeča Katarina Kresal in Miro Senica

LJUBLJANA – Po odmevni aprilski preiskavi Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), ko se je med preiskovanci znašel tudi odvetnik Miro Senica, naj bi se preiskovalci aktivno ukvarjali s parom Miro Senica-Katarina Kresal

Medtem ko se je aprila Senica po neuradnih podatkih znašel v preiskavi zaradi kmetije Bužekijan, naj bi se po poročanju časnika Svet24 preiskovalci trenutno osredinili na prodajo Delamarisa, pri čemer naj bi bila tako Senica kot tudi Kresalova pobrala več milijonov evrov provizije. O tem, da so v ozadju aprilske preiskave transakcij med Vegradom in osebami iz kroga Mira Senice tudi posli, povezani z razkosanjem in lastninjenjem izolskega Delamarisa, so že tedaj pisali v časniku Dnevnik.

V izjemno zapleteni in prepleteni hobotnici preprodajanja Delamarisa naj bi bilo po pisanju Svet24 dobro zaslužilo kar nekaj ljudi iz kroga Mira Senice in Katarine Kresal, medtem ko po pisanju časnika ni jasno, kdo je pri preprodaji Delamarisove ribarske dejavnosti pobral premijo. Prav v zvezi s tem naj bi trenutno še potekala aktivna kriminalistična preiskava. Po neuradnih podatkih, ki so jih pridobili od virov, sta bila središče te prav Senica in Kresalova. Oba sta menda za svoje posredovanje pri prodaji Delamarisa pobrala več milijonov evrov.

V letih 2007 in 2008 naj bi bili tako na račun Kresalove padli trije milijoni evrov, na račun Mira Senice pa 1,2 milijona evrov. V časniku so pri Generalni policijski upravi izvedeli, da »poteka intenzivna preiskava, ta se nanaša tudi na obsežne hišne preiskave, ki so jih kriminalisti izvajali v začetku aprila«.

Katarina Kresal in Miro Senica vse navedbe o milijonskih provizijah zavračata. Senica je tovrstne informacije zavrnil kot neosnovane, Kresalova pa je zatrdila, da z Delamarisom ni nikoli poslovno sodelovala in z njegovo prodajo nima nič.

Njuni pojasnili objavljamo v celotiimage.

 

Deli s prijatelji