SREČANJE

Kresalova: Gorenak je pozabil, zakaj me je napadal

Objavljeno 05. april 2012 23.39 | Posodobljeno 05. april 2012 23.39 | Piše: S. J.

Ali živimo v črno-belem svetu?

Katarina Kresal

LJUBLJANA – »Ko pomislim na obdobje, ko sem vodila ministrstvo za notranje zadeve, ne morem mimo tega, da so takratni opozicijski poslanci in mediji izdaten del svojega prostora in časa namenjali obrobnim pojavom, povezanim z mano,« je na svojem blogu zapisala nekdanja predsednica LDS in prav tako bivša ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal. Stvari so šle celo tako daleč, je zapisala Kresalova, da so poizvedovali, kje, s kom in kdaj preživlja dopust, z detektivsko natančnostjo pa so brskali po fotografijah, da bi jo zasačili v »neprimerni« družbi.

Srečanje Bavčarja in Gorenaka je ne zanima

Kresalova poudarja, da je nikoli ni zanimalo, kdo se srečuje s kom. Tudi srečanje zdajšnjega ministra za notranje zadeve Vinka Gorenaka in Igorja Bavčarja v restavraciji za notranje zadeve ministrstva za notranje zadeve Kresalove ne zanima, saj pravi, da je to njuna pravica. »Me pa zmoti in prične zanimati v trenutku, ko je zasebno srečanje spretno zapakirano v PR-sporočilo in ko rabi predvsem Bavčarjevi rehabilitaciji in obračunavanju z mano. Igorju Bavčarju zato še enkrat sporočam, da se z Zoranom Jankovićem nikoli nisem pogovarjala o kakršni koli policijski akciji zoper njega, da je torej nisva skupaj načrtovala, in sicer ne proti njemu niti proti komur koli drugemu.« Očitno je Igor Bavčar pozabil, da so ovadbe zoper Jankovića v Postojni v predal založili takrat, ko je bil minister Dragutin Mate, strankarski kolega ministra Gorenaka, je še zapisala Kresalova.

Ne more namreč nekaj, kar storim jaz, biti narobe, nekaj, kar stori Vinko Gorenak, pa prav, če gre za podobno stvar. Razen seveda, če ne gre za črno-beli svet, v katerem kosilo Janković-Kresal v restavraciji pomeni vpliv na delo policije, kosilo Bavčar-Gorenak v restavraciji MNZ pa prijetno obujanje spominov.

Srečanje z Jankovićem sporno, z Bavčarjem pa ne

Naj spomnimo, da so Katarini Kresal, ko se je v času, ko je še opravljala funkcijo ministrice, srečala z Jankovićem, v opoziciji očitali, da se kot ministrica za notranje zadeve ne bi smela sestajati z nekom, ki je v postopku, in da srečevanje pomeni vpliv na delo policije. 

»Igor Bavčar je moje kosilo z Zoranom Jankovićem uporabil za legitimacijo svojega srečanja z Vinkom Gorenakom, slednji pa je v pojasnjevanju srečanja uporabil prav tisto argumentacijo, ki jo je pri meni kot opozicijski poslanec najbolj izpodbijal – da so postopki stvar sodišč ne ministra za notranje zadeve ter da se kot minister v postopke ne vtika in ne more vtikati,« je še zapisano na blogu.

Ali je Gorenak naredil napako?

Kresalova se vprašuje, ali to pomeni, da Gorenak s tem priznava, da jo je med njenim mandatom neupravičeno napadal in s tem storil napako. »Ne more namreč nekaj, kar storim jaz, biti narobe, nekaj, kar stori Vinko Gorenak, pa prav, če gre za podobno stvar. Razen seveda, če ne gre za črno-beli svet, v katerem kosilo Janković-Kresal v restavraciji pomeni vpliv na delo policije, kosilo Bavčar-Gorenak v restavraciji MNZ pa prijetno obujanje spominov.«

V naključja ne verjame ...

Čeprav se ji zdi obujanje spominov prijetna stvar, je lahko po njenem mnenju tudi neetično in nehigienično, če je pospremljeno s politično propagando. 

»In še nekaj: z aprilom je tožilstvo prešlo pod okrilje ministrstva za notranje zadeve. Nekaj dni za tem se je notranji minister srečal z enim izmed najbolj razvpitih preiskovancev v državi. Kateri argument je že Vinko Gorenak rad uporabljal ob napadih name? Aja: da v naključja ne verjame ...« je svoj blog končala Kresalova.

Deli s prijatelji