REFERENDUM

Kresalova Cerkvi postavlja meje

Objavljeno 23. marec 2012 12.49 | Posodobljeno 23. marec 2012 12.51 | Piše: P. J.

Najprej naj pometejo pred svojim pragom, pravi nekdanja ministrica.

Katarina Kresal se sprošča na Gradu.

LJUBLJANA – Katarina Kresal je, kljub temu da ni več ministrica in predsednica stranke LDS, še vedno aktivna, in to predvsem na svojem blogu. Tokrat se je obregnila ob predstavnike Rimskokatoliške cerkve in njihovo vpletenost v referendumsko kampanjo.

Straši ljudi

»Cerkev se je v kampanjo proti sprejetju družinskega zakonika vključila izredno aktivno, pri tem pa med verujoče in neverujoče na najrazličnejše načine širi glas o tem, da se moramo družinskega zakonika bati, saj da ogroža preživetje našega naroda. Nekje sem zasledila celo izjavo tajnika Slovenske škofovske konference, da naj bi zakonik omogočil zlorabe in možnost trgovanja z otroki in ženskami,« je zapisala Kresalova.

Motijo jo škandali

Strmoglavljena nekdanja ministrica za notranje zadeve se je v zapisu obregnila ob »premnoge škandale, povezane s spolnimi zlorabami otrok s strani duhovnikov«. Sprašuje se, ali je Cerkev res relevantna, da kot avtoriteta zapoveduje, kaj je dobro za družbo in kaj ne.

Ob navajanju primerov navaja, da se mora Cerkev zavedati, da obstajajo meje med dovoljenim in nedovoljenim ter med širjenjem prepričanja in širjenjem demagogije. »Cerkev bi morala najprej počistiti pred svojim pragom, nato pa pridigati o tem, kaj je greh in kaj to ni.«

Deli s prijatelji