PRODAJA

Kren: Delo je za FMR dolgoročna naložba

Objavljeno 08. junij 2015 12.36 | Posodobljeno 08. junij 2015 12.36 | Piše: STA, A. L.

Kot je na novinarski konferenci dejal Kren, je Delo za FMR dolgoročna naložba, kot lastnik bodo podpirali razvoj te časopisne hiše na strateškem, kadrovskem in tehnološkem področju.

Stojan Petrič in Andrej Kren.

IDRIJA – FMR bo odgovoren strateški lastnik Dela, ki so ga v podjetju prepoznali kot dobro naložbo. Nakup bodo financirali z lastnimi sredstvi, je danes v Idriji povedal predsednik uprave Andrej Kren in dodal: »Nismo tajkuni in ne bomo vsega uničili.« Da je nakup primeren, je ocenil tudi prvi nadzornik Stojan Petrič, ki ga Delo zanima dolgoročno.

Kot je na novinarski konferenci spomnil Kren, je Delo za FMR dolgoročna naložba, kot lastnik bodo podpirali razvoj te časopisne hiše na strateškem, kadrovskem in tehnološkem področju. Hkrati od uprave, s katero so se že sestali, pričakujejo dobičkonosno poslovanje, kar je eden pomembnejših razlogov za nakup.

Odložilni pogoji

Vloga FMR, ki bo za 100-odstotni delež Dela plačal 7,3 milijona evrov, kot lastnika bo po njegovih pojasnilih ta, da bodo z dobrim upravljanjem skrbeli, da bo uprava Dela imela razmere za uspešno poslovanje, ki jih lahko zagotavlja le finančno stabilen lastnik.

Pogodba za nakup, sklenjena prejšnji teden, ima sicer več odložnih pogojev. Članica uprave FMR Nataša Luša je predstavila tiste, za katere je odgovoren FMR. Gre za soglasje nadzornega sveta, ki ga že imajo, pridobiti morajo tudi soglasje agencije za varstvo konkurence.

Drugi odložni pogoji so na strani prodajalca, torej Pivovarne Laško.

Deli s prijatelji