Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

GRADBINEC

Kraški zidar v stečajnem postopku

Objavljeno: 14.08.2012 09:57Posodobljeno: 14.08.2012 09:58

Upniki lahko terjatve prijavijo do 14. novembra.

KOPER, SEŽANA – Okrožno sodišče v Kopru je danes ustavilo postopek prisilne poravnave družbe Kraški zidar in začelo stečajni postopek. Stečajna upraviteljica je dosedanja upraviteljica v prisilni poravnavi Simona Goriup. Upniki lahko terjatve prijavijo do 14. novembra.

Sodišče ustavilo postopek prisilne poravnave

Kot je sodišče danes objavilo na spletni strani Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), je družba 10. avgusta umaknila predlog za začetek postopka prisilne poravnave, zato je sodišče postopek prisilne poravnave ustavilo in začelo stečajni postopek. Upniki lahko svoje terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v stečajnem postopku prijavijo v treh mesecih, zadnji dan je 14. november. Upnikom, ki so svoje terjatve že pravočasno prijavili v postopku prisilne poravnave, terjatev v stečajnem postopku ni treba znova prijavljati.

Stavka danes prekinjena

Kot je v ponedeljek povedal direktor družbe Radoš Lipanje, so bili pogovori z bankami glede reprograma posojil, novih garancij in obratnega kapitala neuspešni, zato je umaknil predlog za začetek prisilne poravnave. Okoli 300 zaposlenih, ki so v ponedeljek najprej začeli stavkati, nato pa so stavko zamrznili, ko so jih seznanili, da bo šla družba v stečaj, je od danes doma na čakanju na delo s 100-odstotnim nadomestilom.

Na sežanski občini so v ponedeljek, ko je postalo jasno, da bo družba končala v stečaju, izrazili zaskrbljenost zaradi izgube delovnih mest. Kot so dejali, se zavedajo resnosti stanja in mogočih posledic ob povečanju nezaposlenosti v občini.

Povezane vsebine

Osrednje novice

Čez en mesec v 
še enem džoglu

Če že govorimo o evropskih volitvah: skoraj nič se ni spremenilo v 400 letih.
Ponosni lastnik enega prvih tomosov, v bistvu pucha MS 50 s Tomosovo nalepko

Ali je Tomos feniks ali zombi?

Tomos je mrtev, so ga že pokopali, se širi glas. Pa ni res! Čeprav popolnoma živ tudi ni več. Ali pa še ni.

Komentiraj članek

Pred komentiranjem se prosim prijavite. Še nimate uporabniškega računa? Registrirajte se!