PREJELA POROČILO

KPK zaradi Bulčeve tudi nad notranjo ministrico?

Objavljeno 19. januar 2015 18.43 | Posodobljeno 19. januar 2015 18.43 | Piše: STA, A. K.

KPK v postopku preverjanja predlaganja Bulčeve povprašuje tudi Györkös Žnidarjevo

Vesna Györkös Žnidar.

LJUBLJANA – Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar je potrdila, da je prejela poročilo protikorupcijske komisije, ki preverja predlaganje Violete Bulc za evropsko komisarko, a meni, da to nima pravne podlage.

Načrtno spodkopavanje?

»Politični stiki so v tem kontekstu bistveno preširoko interpretirani in mislim, da gre tukaj za načrtno spodkopavanje predstavnikov neke stranke,« je poudarila Györkös Žnidarjeva. »Če bi sledili tem vzorcem, potem se lahko postavijo pod vprašaj imenovanja vseh preteklih vlad, tako da menim, da je to popolnoma zgrešeno,« je dodala.

Na vprašanje, ali že pripravlja odgovor za KPK, je ministrica navedla, da je rok za odgovor osem dni in da še ni potekel.

Končnih ugotovitev še ni

Pri KPK so pojasnili, da v postopku preverjanja predlaganja Bulčeve za evropsko komisarko še niso sprejete končne ugotovitve, je pa komisija zaradi razjasnitve dejanskih okoliščin po ustaljenem postopku stopila v stik z nekaterimi osebami. 

V minulih dneh so se namreč v nekaterih medijih pojavila namigovanja, da je poročilo, ki ga pripravlja KPK, obremenilno tako za predsednika vlade Cerarja kot za ministrico za notranje zadeve Györkös Žnidarjevo, ki skupaj sedita v izvršnem odboru največje vladne stranke, SMC.

Deli s prijatelji