NEPRAVILNOSTI

KPK potunkal Pukšiča, brani ga Senica

Objavljeno 14. marec 2014 17.17 | Posodobljeno 14. marec 2014 17.17 | Piše: A. L.

V javno objavljenem mnenju na spletni strani KPK je razvidno, da so v Občini Destrnik ravnali v nasprotju s predpisi.

Franc Pukšič iz SLS vlado sprašuje, ali v javnem sektorju načrtuje še veliko zaposlitev

DESTRNIK – V Občini Destrnik je bil posel nakupa poslovnih prostorov po mnenju Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) izpeljan ob neupoštevanju oziroma z obidom kogentnih pravnih predpisov s področja javnega naročanja in razpolaganja s stvarnim premoženjem občine.

image

KPK je postopek zoper nekdanjega župana občine Franca Pukšiča (zaradi nezdružljivosti funkcij je 21. decembra 2011 odstopil) in direktorja občinske uprave Mirana Čeha začela na podlagi prijave, v kateri jima očitajo nezakonito in netransparentno ravnanje pri razpolaganju s stvarnim premoženjem občine v korist zasebnega podjetja Em-Grad.

image

Komisija je oba pozvala k izjasnitvi – poslan jima je bil osnutek ugotovitev KPK. Oba sta bila nad zapisanim presenečena, poslanec SLS Franc Pukšič pa je, kot je razvidno iz spodaj pripetega dokumenta, odgovor spisal s pomočjo odvetniške pisarne Mira Senice. Že takoj v začetku so zapisali, da je KPK z osnutkom ugotovitev močno presegel svoja zakonska pooblastila, zahtevali pa so tudi, da se postopek nemudoma ustavi. Toda KPK je to zavrnil in ugotovitve tudi javno objavil na svoji spletni strani.

image
 Iz odgovora (zdaj le) poslanca Franca Pukšiča.

 

Deli s prijatelji