ODPRAVNINA

Kovačič ni delal niti en dan, a vseeno pokasiral 60 tisočakov

Objavljeno 03. januar 2013 13.30 | Posodobljeno 03. januar 2013 13.30 | Piše: T. L.

Moral bi prevzeti vodenje Gorenja v Srbiji, ker pa se to zaradi preiskav NPU ni zgodilo, so v Gorenju njegovo imenovanje preklicali in mu zato morali izplačati bogato odpravnino.

Matjaž Kovačič, predsednik uprave

VELENJE – Razvpitemu Matjažu Kovačiču, nekdanjemu predsedniku uprave Nove kreditne banke Maribor, ki se je zaradi suma številnih kaznivih dejanj, povezanih z njegovim vodenjem banke, znašel pod drobnogledom preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU), naj bi Gorenje izplačalo 60 tisočakov odpravnine (ali odškodnine), čeprav ni delal niti en dan.

In kako je to sploh mogoče? Kot poroča Požareport, bi moral septembra lani Kovačič prevzeti vodenje Gorenja v Srbiji. Zaradi omenjenih preiskav pa je šef Gorenja Franjo Bobinac Kovačičevo imenovanje preklical.

Ni hotel sam odpovedati pogodbe

Kot še poroča Požar, so Kovačiča v Gorenju najprej poskušali prepričati, naj pogodbo odpove sam, česar pa Kovačič ni hotel storiti, zato so mu morali izplačati odpravnino, šlo pa naj bi za okoli 60.000 evrov (bruto). Ob tem pa Kovačič na novem delovnem mestu ni preživel niti dneva ... 

Molk z ene in druge strani

Navedb o izplačilu odpravnine Matjaž Kovačič še ni komentiral, v molk pa so se zavili tudi v vodstvu Gorenja. 

Naj spomnimo: že ob odhodu iz NKBM konec leta 2011 si je Kovačič zagotovil 75.000 evrov odpravnine, ki se ji kljub težavam, v katerih se je znašla banka, in domnevno spornim poslom pod njegovim vodstvom pač ni odrekel.

Deli s prijatelji