NAGRADNA IGRA

Kosil bo okoli hiše

Objavljeno 09. oktober 2013 21.05 | Posodobljeno 09. oktober 2013 21.06 | Piše: S. O.

Terna je osrečila Jureta Kajiča iz Boštanja.

Nagrade so se skrivale pod nalepkami. Foto: Marko Feist

Letošnja poletna, že 19. nagradna igra Slovenskih novic Terna se je iztekla. Kot vse prejšnje je vzbudila veliko zanimanja med bralci. Trenutno podeljujemo še zadnje večje nagrade, ki so jih zadeli srečneži, nato pa že zelo kmalu pripravljamo novo, 20. Terno po vrsti, ki bo prinesla nove mamljive dobitke.

Eden izmed zadnjih, ki je zadel traktorsko kosilnico viking, je tudi 28-letni Jure Kajič iz Boštanja. Kruh si služi kot samostojni podjetnik. V družinski hiši živi s starši in bratom. Čeprav niso redni naročniki na naš časopis, Novice pogosto kupujejo in prebirajo. Za to poskrbi Juretova mama, ki večkrat nabavi časopis, ko se odpravi po nujnih nakupih za družino. Tudi tokrat je iz trgovine prinesla Slovenske novice in jih pustila na mizi. Ko se je Jure lotil prebiranja, ni bilo več nikogar doma, zato je kar sam pogledal, kateri znaki se skrivajo pod nalepko na prvi strani. Ko je uzrl tri enake simbole, najprej sploh ni vedel, kaj pomenijo: »Nisem vedel, za kaj gre, saj je drugače mama tista, ki se s tem ukvarja. Prvič sem zadel kaj takšnega, zato sem bil vesel. Terno spremljam samo kdaj pa kdaj.« Ker Kajičevi ne živijo v bloku, temveč v hiši, okoli katere je tudi nekaj zemlje, jim bo kosilnica prišla prav za urejanje okolice.

Tisti, ki poleti niso imeli tako srečne roke, da bi zadeli katero izmed številnih nagrad, se že lahko veselijo nove 20. Terne, ki se bo začela 21. oktobra in bo prinesla nove uporabne izdelke za bralce.

Deli s prijatelji