KPK

Koruptivna tožilka Dragica Kotnik

Objavljeno 23. april 2012 13.57 | Posodobljeno 23. april 2012 13.57 | Piše: A. L., STA

Tožilko bodo prijavili policiji.

Dragica Kotnik.

LJUBLJANA – Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je ugotovila, da ravnanje tožilke Dragice Kotnik, ki je odstopila od pregona policista, ki naj bi bil prodajal ponarejene vinjete, ustreza definiciji korupcije. Zato bo komisija, kot so potrdili, tožilko naznanila policiji.

15 evrov popusta

Februarja 2010 je namreč policija potrdila, da so vrhovno državno tožilstvo obvestili, da je eden izmed delavcev policije prodajal vinjeto, za katero obstaja velika verjetnost, da je bila ponarejena. S preprodajo vinjet se je ukvarjala skupina državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala, ki jo je takrat vodila tožilka Dragica Kotnik. Mediji so poročali, da gre za nekdanjega komandirja policijske postaje Bled Milana Karbo, ki naj bi ponarejeno vinjeto svojemu kolegu prodal za 80 evrov. Karbov odvetnik je bil Franci Matoz, ki je krivdo svojega varovanca odločno zanikal.

Matoz branil policista in tožilko

V omenjenem primeru je že bila razpisana tudi glavna obravnava na sodišču, nato pa se je Kotnikova decembra 2011 sama znašla v vlogi osumljenke. Za odvetnika je najela Matoza, pregon zoper osumljenega policista pa opustila. Kotnikovo so sumili kaznivih dejanj izdaje tajnih podatkov, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic ter zlorabe osebnih podatkov v aferi Baričevič. Na vrhovnem državnem tožilstvu so takrat zaradi suma domnevne zlorabe tožilskih pooblastil policisti opravili tudi hišno preiskavo.

Dragica Kotnik je višja državna tožilka, članica novega specializiranega državnega tožilstva, ki ga vodi Harij Furlan.

Deli s prijatelji