GLAS LJUDSTVA

Koroška deklica: ni jasno, ne kdo pije ne kdo plača

Objavljeno 05. april 2012 23.46 | Posodobljeno 05. april 2012 23.46 | Piše: M. U.

V naši anketi se je pokazalo, da v sposobnosti policije bralci ne verjamejo preveč.

LJUBLJANA – Koroško deklico so minuli teden po letu dni našli. S tem pa se zgodba ni zaključila. Še več, zgodba se vse bolj plete. Da je zgodba res zapletena, pričajo tudi odgovori naših bralcev, ki ne vedo, kdo pije in kdo plača.

Nič ni jasno

Ob srečnem koncu iskanja koroške deklice smo bralce vpraševali, ali se je njena babica policiji sama predala. Ob dejstvu, da policija o podrobnostih izsleditve molči, večina bralcev oziroma nekaj več kot 40 odstotkov vseh, ki so sodelovali v anketi, ne ve več, kaj naj si o vsem skupaj misli in komu naj verjame. Le nekaj manj, 39,8 odstotka, bralcev pa je prepričanih, da je z aretacijo Matica Munca in Natalije Markač organizirana mreža, ki je sodelovala pri skrivanju deklice, enostavno razpadla.

Majhno zaupanje v policijo

Da so babico, pri kateri je bila koroška deklica, policisti pač izsledili, je menilo le 4,6 odstotka bralcev. Nekaj več, 8,5 odstotka, pa je prepričanih, da se babica ni sama predala, saj je policija leto dni tavala v temi in ni odkrila nič bistvenega. Odgovor, da je babičina predaja malo verjetna, češ zakaj bi se po letu dni v tujini sama vrnila v Slovenijo, pa je izbralo 6,4 odstotka sodelujočih v anketi.

Deli s prijatelji