POMOTA, DA TE KAP

Korošica s traktorjem divjala po Ljubljani?

Objavljeno 29. julij 2014 09.58 | Posodobljeno 29. julij 2014 10.14 | Piše: Mo. S.

Seveda je kaj kmalu dokazala, da se po Ljubljani s svojim traktorjem ni vozila.

Mimo DZ so zaradi nasprotovanja nepremičninskemu davku zapeljali tudi kmetje s traktorji.

LJUBLJANA – Tudi v Sloveniji se dogajajo nenavadne zgodbe, naslednja je rezultat pomote avtomatiziranega sistema. Gospa iz bližine Slovenj Gradca je dobila plačilni nalog za 250 evrov globe in tri kazenske točke, ker da je s traktorjem divjala – po Ljubljani.

Kot je poročala Televizija Slovenija, naj bi bila omenjena namesto 50 vozila s hitrostjo 63 kilometrov na uro. Prejela je plačilni nalog ljubljanskega redarstva, saj je avtomatski merilnik hitrosti zaznal, da je vozilo z njeno registrsko tablico vozilo krepko prehitro.

Traktor kot tuji osebni avto

Zanimivo pa je naslednje: njen traktor ima natanko takšno registrsko oznako kot avtomobil iz tuje države. Pristojni so po poročanju televizije sicer ugotovili, da je Korošica lastnica vozila kategorije F, kljub temu pa niso vedeli, da traktor ne doseže tako velike hitrosti. 

Seveda je kaj kmalu dokazala, da se po Ljubljani s svojim traktorjem ni vozila, iz mestnega redarstva pa so v zvezi z zapletom sporočili, da je očitno prišlo do pomote, saj je sistem pošiljanja položnic avtomatiziran.

Deli s prijatelji