ČAKANJE

Korektni Gorenak čaka Hildino privoljenje

Objavljeno 29. maj 2013 16.38 | Posodobljeno 29. maj 2013 16.38 | Piše: T. L.

Pisma, ki jih je trenutno najbolj znana slovenska zapornica pisala bivšemu ministru Gorenaku, bodo javno objavljena, ko bo za to dala dovoljenje.

Vinko Gorenak.

LJUBLJANA – Nekdanji notranji minister Vinko Gorenak je v preteklih dneh vzbudil veliko pozornost javnosti z izjavo, da se je v pismih nanj obrnila trenutno najbolj znana slovenska zapornica Hilda Tovšak. Kot smo poročali, je nekdanji minister razkril, da mu je Hilda Tovšak pisala in opozorila, da je že 29. marca prosila sodišče, ali sme takoj v zapor v zadevi Čista lopata, a jo je sodišče zavrnilo. Njeno željo so zavrnili tudi 5. aprila.

Hildinih pisem Gorenak še ni objavil, na svojem blogu pa je zapisal: »Vem, da še čakate objavo pisma Hilde Tovšak. Nič ne skrivam, ampak spoštujem temeljna pravila korektnosti. Brez dovoljenja omenjene gospe njenega pisma ne želim objaviti. Za dovoljenje sem zaprosil prek njenega odvetnika. Torej boste morali žal še nekaj časa počakati.«

Pohvala in podpora za Pličaniča

Gorenak je še pohvalil pravosodnega ministra Senka Pličaniča. Njegove javne nastope (ki jih v dneh ob aferi Tovšak ne manjka) je namreč primerjal z nastopi in dejanji nekdanjega pravosodnega ministra Aleša Zalarja in med obema ministroma opaža velike razlike. In Pličanič si je pridobil zaupanje Gorenaka, ki mu je obljubil svojo podporo, »dokler bo počel prave stvari«. 

Zalarja je Gorenak po lastnih besedah dojemal kot osebo, »ki zagovarja sodstvo, ščiti njihove privilegije in predlaga zakonodajo, ki je tako stanje še poglabljala. So pa javni nastopi in dejanja sedanjega pravosodnega ministra Senka Pličaniča pravo nasprotje. Tu in tam se mi zdi, da je v odnosu do pravosodja še jasnejši, kot sem bil sam v preteklem mandatu. Govori prave stvari in očitno predlaga tudi prave zakonske rešitve, ki bi stanje v pravosodju postavile na svoje mesto. Nobenega razloga torej ni, da bi v odnosu do njega in njegovih dejanj zavzel klasično opozicijsko držo in bi ga kritiziral. Dokler bo počel prave stvari, ga bom podpiral,« je odločen Gorenak. 

Deli s prijatelji