TERNA

Korejskega lepotca bo vozil sin Jernej

Objavljeno 27. februar 2012 23.38 | Posodobljeno 27. februar 2012 23.59 | Piše: Aleš Andlovič

Naša zakladnica se še ni izpraznila, v njej je tudi še en hyundai ix20.

Jernej Majcen se bo vsak čas poslovil od starega avtomobila. Foto: Jani Dolinšek

PTUJ – »Petkova izdaja Slovenskih novic bo zagotovo pristala v okvirju in na steni naše hiše. To sem že povedala svojim domačim,« nam je med pogovorom dejala Sonja Majcen. Družini Majcen iz Hajdoš pri Ptuju se je nasmehnila sreča: v naši nagradni igri Terna so zadeli nič več in nič manj kot povsem nov avtomobil hyundai ix20. Niso naročniki našega časopisa, ampak so zmagovalni izvod kupili v enem izmed nakupovalnih središč v najstarejšem slovenskem mestu. »Starši so se odpravljali po nakupih na Ptuj, zato sem mami naročil, naj kupi tudi izvod Slovenskih novic. Ko so mi povedali, da smo zadeli avtomobil, sploh nisem mogel verjeti, da se nam je nasmehnila sreča,« je bil ponosen 20-letni sin Jernej, ki bo v prihodnje lahko korejskega lepotca imenoval za svojega.

»Zadeli smo avto!«

Sonja Majcen nam je razkrila, da predvsem v zadnjih časih Novice prebira od prve do zadnje strani. »Ko sem možu sredi nakupovalnega središča Qlandia na Ptuju dejala, da grem kupit cigarete in Slovenske novice, me je še hotel prepričati, da je to brez zveze. Toda razložila sem mu, da je časopis zelo zanimiv in da preberem vsako črko v njem. Sledil je šok. Ko sem že sedela v avtomobilu, sem odlepila nalepko in zagledala tri enake simbole. »'Zadeli smo avto!' sem vzkliknila, a me je mož okaral, naj se malo zresnim. Ni mi verjel, dokler mu nisem pokazala vseh treh narisanih avtomobilčkov.« Starši so takoj vedeli, da bo novi jekleni konjiček za sina Jerneja. Ta je lani končal srednjo šolo in se nameraval zaposliti, vendar je navkljub kopici odposlanih prošenj še vedno brez službe.

Zato se je odločil, da bo jeseni nadaljeval šolanje. »Najverjetneje na fakulteti za gradbeništvo. To mi je še najbolj pisano na kožo,« je svoje želje o nadaljnjem študiju razkril Jernej. Nato pa nas je popeljal do svojega sedanjega avtomobila. Trinajst let stara opel corsa, ki so jo kupili na Primorskem. »Glede na to, koliko je stara, kar solidno služi svojemu namenu. Toda zdaj, ko bo pri hiši nov avtomobil, jo bomo najverjetneje prodali,« je načrte za prihodnost odkril Jernej.

Že pojutrišnjem bodo Majcnovi novega lepotca prevzeli v Ljubljani

Kako hitro se bodo znebili stare opel corse, za zdaj še ne vedo, a zagotovo bo šlo. »Kupili smo jo na Primorskem, saj tam ni toliko snega in soli kot v notranjosti Slovenije. Zato ima še zdaj nameščene registrske tablice s koprskega območja,« je včeraj še dejala Sonja. V roke je vzela vnučka Gašperja in nadaljevala: »Toda avtomobil ni edino, kar smo zadeli. Že danes ste me iz Slovenskih novic ponovno razveselili, saj sem v nagradni igri zadela 20 odstotkov popusta pri anticelulitni masaži.« 

Še tri tedne

To zimo, ki so jo kurenti sicer že odgnali, je nagradna igra Terna z vami že desetič po vrsti! Še tri tedne imate torej na voljo, drage bralke in bralci Slovenskih novic, da vendarle izzovete svojo srečo. Na voljo so vam tako ostali še en avtomobil znamke Hyundai pa potovalni kovček, bon M-holidays, 57 bonov Zlatarne Celje v vrednosti 40 evrov, štirje LCD-televizorji in še 274 vstopnic za Planico. Da ne pozabimo, z nekoliko sreče je na voljo še vedno tudi več kot 7000 drugih manjših nagrad in vrednostnih bonov.

Deli s prijatelji